Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχουν κανόνες για τα σχόλια;
Πέρα όσων αναφέρονται στους όρους χρήσης, οι μόνοι κανόνες είναι να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, κάνοντας χρήση πεζών και όχι μόνο κεφαλαίων γραμμάτων. Σε άλλη περίπτωση είναι πιθανόν τα σχόλια σας να διαγραφούν.

Γιατί δεν επιτρέπεται ν’ αφήσω σχόλια;
Από τις 30 Αυγούστου 2008, για λόγους που αναφέρονται στην σχετική καταχώρηση για να αφήσετε σχόλια πρέπει να έχετε εγγραφεί.

Πως μπορώ να λαμβάνω καθημερινά όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται;
Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση για τις νέες καταχωρήσεις, συμπληρώστε το Email σας και πατήστε “Αποστολή” στη σελίδα που θα ανοίξει πιέζοντας ΕΔΩ ή στείλτε μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας το Email σας και θα το προσθέσω εγώ.

Πως μπορώ να εγγραφώ;
Κάτω δεξιά υπάρχει η ομάδα “Μετα-πληροφορίες”. Επιλέξτε “Εγγραφή” και δώστε ένα ψευδώνυμο και το Email σας, όπου και θα σταλεί ο κωδικός πρόσβασης. Μετά τη σύνδεση σας, μέσα από την επιλογή “Προφίλ”  μπορείτε να προσθέσετε το ονοματεπώνυμο σας.

Εχω κάνει εγγραφή αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ γιατί;
Το ψευδώνυμο πρέπει να το γράψετε όπως ακριβώς το γράψατε κατά την εγγραφή σας. Για παράδειγμα το “Vasilakis” είναι διαφορετικό από το “vasilakis”. Παίζει ρόλο αν είναι με μικρά ή κεφαλαία. Το ίδιο ισχύει και για τους κωδικούς. Αν συνεχίζετε να μην μπορείτε να συνδεθείτε, πατήστε στην επιλογή “Χάσατε τον κωδικό σας;” προκειμένου να σας σταλεί ένας νέος κωδικός.

Θέλω να μην πληκτρολογώ κάθε φορά το όνομα χρήστη και τον κωδικό, γίνεται;
Αν τσεκάρετε την επιλογή “Να με θυμάσαι”, τότε κάθε φορά που θα πατάτε σύνδεση δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογείτε τα στοιχεία σας.

Δεν θέλω να φαίνεται το ονοματεπώνυμο μου, γίνεται;
Γίνεται, αρκεί από την επιλογή “Προφίλ” να επιλέξετε από την “Δημόσια προβολή ως”, πως θέλετε να φαινόσαστε στον έξω κόσμο…

Που βρήκες το Email μου και στέλνεις ενημέρωση χωρίς να το έχω επιλέξει;
Οσα Emails έχω προσθέσει, προέρχονται από αναζήτηση στο Internet, καθώς και από Emails στα οποία ήμουν και εγώ παραλήπτης. Κατόπιν αυτού δεν περιήλθαν σε γνώση μου με παράνομο τρόπο.

Γίνεται να σταματήσεις να μου στέλνεις ενημέρωση;
Μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα αποστολής ενημέρωσης, αν συμπληρώσετε το Email σας και πατήστε “Αποστολή” στη σελίδα που θα ανοίξει πιέζοντας ΕΔΩ και επιλέξτε διαγραφή. Θα λάβετε ένα Email και θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Μπορώ να δημοσιεύσω ένα άρθρο μου;
Φυσικά. Αρκεί να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία σας. Αν δεν επιθυμείτε να το κάνετε επώνυμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψευδώνυμο σας.

Το άρθρο μου διαφωνεί με τη δική σου φιλοσοφία. Θα το δημοσιεύσεις;
Φυσικά. Οπως και κάθε άλλο άρθρο ανεξάρτητα περιεχομένου, αρκεί να είναι σύμφωνο με τους όρους χρήσης. Λογοκρισία δεν υπάρχει.

Πως καταλαβαίνω ότι ένα άρθρο δεν είναι δικό σου;
Σε κάθε άρθρο που στέλνουν οι χρήστες, αναγράφει στην κορυφή δίπλα στην ημερομηνία το ψευδώνυμο (αναγράφεται και στο τέλος του άρθρου).

Πως μπορώ να δω όλα τα άρθρα ενός χρήστη;
Μπορείτε να πατήσετε πάνω στο ψευδώνυμο που βρίσκεται στην κορυφή ή από την επιλογή “Κατηγορίες” (πρώτη στήλη δεξιά) να διαλέξετε το ψευδώνυμο του αρθρογράφου που επιθυμείτε, προκειμένου να δείτε μόνο τα άρθρα του συγκεκριμένου αρθρογράφου.

Τι είναι κάτι μικροί αριθμοί (σαν εκθέτες) στο τέλος μιας λέξης;
Αποτελούν παραπομπές ή επεξηγήσεις και οδηγούν στο κάτω μέρος της ανάρτησης, όπου συνήθως υπάρχει σύνδεσμος-οι σε κάποια άλλη σελίδα ή έγγραφο (word, pdf, κλπ). Αν τον πατήσετε, ανοίγει ένα νέο παράθυρο με τα στοιχεία της παραπομπής. Σκοπός, η παροχή πρόσθετων πληροφοριών και στοιχείων που έχουν σχέση με την ανάρτηση.

Γιατί κάποιοι σύνδεσμοι στην σελίδα σου δεν λειτουργούν;
Κάποιοι σύνδεσμοι είναι εξωτερικοί. Αφορούν άλλα μέσα ή ιστολόγια, τα οποία πιθανόν να κατάργησαν τις σχετικές δημοσιεύσεις, να άλλαξαν περιβάλλον ή ακόμα και να έκλεισαν. Αποτέλεσμα είναι να μην λειτουργούν πλέον αυτοί οι σύνδεσμοι. Σε κάποιες περιπτώσεις είχα φροντίσει να έχω αντίγραφο του υλικού και να διορθώσω τους συνδέσμους. Οχι όμως σε όλες. Στην πλειοψηφία τους όμως οι αναρτήσεις μου αναφέρονται με σαφήνεια στο θέμα, και οι όποιοι σύνδεσμοι απλά λειτουργούσαν αποδεικτικά ή παρέπεμπαν σε μια πληρέστερη ενημέρωση.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου;
Αν θέλετε να με ενημερώσετε για οτιδήποτε, να κάνετε κάποια καταγγελία ή να μου στείλετε ένα άρθρο σας, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας (όπως κάνουν αρκετοί συμπολίτες). Είναι εντελώς ανώνυμη, αν δεν θέλετε να αφήσετε στοιχεία.

Είστε εχέμυθος;
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Email μου, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω ή κοινοποιήσω τα στοιχεία σας σε κανέναν αν δεν το επιθυμείτε (δεν το κάνω, ακόμα και αν δεν το αναφέρετε).

Θεωρώ δημοσίευμα ως συκοφαντικό, υβριστικό, δυσφημιστικό, αναληθές. Τι να κάνω;
Εχω αναφέρει πως και το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε κριτική. Παρά την προσπάθεια που γίνεται όσα αναγράφονται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να αποκλείσω την περίπτωση κάτι να διαφύγει. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Με χαρά θα δημοσιεύσω κάθε άλλη άποψη που αντικρούει τα γραφόμενα και θα επιδιώξω με κάθε τρόπο αν έτσι είναι, να αποκαταστήσω την αλήθεια. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου.

Γιατί γράφεις τόσα αρνητικά για τον Δήμο Αγίου Νικολάου;
Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα γράφω, αλλά ότι υπάρχουν. Τα βλέπουμε καθημερινά, όπως τα βλέπουν και οι αρμόδιοι αλλά συνήθως αδιαφορούν. Να μην διαιωνίζονται επιδιώκω προς όφελος όλων μας και νομίζω αυτό θέλουμε.

Μα δεν έχεις να πεις μια καλή κουβέντα;
Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι συνήθως επισημαίνω τα λάθη ακόμα και όταν αυτά αφορούν τον κύκλο μου. Αυτά που πρέπει να διορθωθούν πιστεύω ότι πρέπει να επισημαίνονται. Αλλωστε, υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να χαϊδεύουν αυτιά και να κολακεύουν (για τους όποιους λόγους το κάνουν αυτό), παρά με την ειλικρίνεια τους να επισημαίνουν λάθη ώστε να μπορεί ο αίτιος να έχει σαφή εικόνα του τι πάει στραβά. Εχω στην ουσία ένα άχαρο και αντιδημοφιλή ρόλο, που όμως πιστεύω ότι είναι περισσότερο χρήσιμος.

Είναι αλήθεια ότι για οτιδήποτε παράνομο συμβαίνει στον Δήμο κρύβεσαι από πίσω;
Η μόνη αλήθεια είναι, πως γράφω πολλά που δεν αρέσουν και κάποιοι βρήκαν έτοιμο θύμα να του φορτώσουν “πάσα νόσον και πάσα μαλακία”. Προσπαθούν να με απαξιώσουν καταφεύγοντας στην συκοφαντία, ώστε να έχει και μικρότερη βαρύτητα η άποψη μου. Δυστυχώς, το πρόβλημα τους είναι πως θα κρύψουν την αλήθεια όσων γράφω και όχι η ουσία τους.

Που βρίσκεις τα λεφτά και έχεις δικό σου server;
Κάθε μήνα μου κοστίζει λιγότερο από ένα ποτό. Το μόνο πραγματικό κόστος, είναι ο χρόνος που αφιερώνω για την ενημέρωση του. Ομως, έτσι επιλέγω να αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου.

Δεν υπάρχουν άλλες Ερωτήσεις-Απαντήσεις;
Υπάρχουν πολλές και εδώ έχω γράψει τις πιο συχνές. Αν ψάχνετε κάποια και δεν μπορείτε να την βρείτε, στείλτε μου Email (προτιμότερο) ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.