Για μένα

Ονομάζομαι Βασιλάκης Μιχάλης. Γεννήθηκα και κατοικώ (εν Ελλάδι) στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Το Ιστολόγιο δημιουργήθηκε προκειμένου να καταγράψω παρατηρήσεις, κρίσεις, σκέψεις, ερωτηματικά, προτάσεις, σχόλια. Αντικείμενο του κύρια ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αλλά και το Λασίθι, η Κρήτη, η Ελλάδα, ο κόσμος.

Θέμα μου ότι μπορεί να απασχολεί την επικαιρότητα, κύρια την τοπική, με ιδιαίτερο βάρος όπου χρειάζεται σε όσα δεν αναφέρονται στα Μ.Μ.Ε.
Μέσα από την δική μου οπτική, ασκώ το δικαίωμα μου για ελεύθερη έκφραση. Δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν είμαι, ούτε επιδιώκω να είμαι αλάθητος, αφού όλες οι απόψεις εμπεριέχουν την υποκειμενικότητα του εκφραστή τους.

Καλόπιστα και με στόχο να συμβάλω στο να κάνουμε τον Δήμο αλλά και τον τόπο μας (πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια) καλύτερο, το Ιστολόγιο είναι ανοικτό και αυτό σε κριτική.

Πρόσθετη επιδίωξη μου είναι να παρακινήσω και άλλα άτομα να εκφράζουν δημόσια την κριτική, τους προβληματισμούς, τις προτάσεις τους. Να μετέχουν στα δρώμενα, τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση της πολιτικής που επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τη ζωή και το μέλλον μας. Μέσα από την αντιπαράθεση μπορούν να υπάρξουν γόνιμα αποτελέσματα.

H διαδικτυακή παρουσία, έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο συζήτησης. Με ψεύδη και ανακρίβειες, έχει επιχειρηθεί κατά καιρούς να απαξιωθεί. Μόνο που τα γραπτά μου είναι προσβάσιμα από τους πάντες και μπορούν να αξιολογηθούν. Μπορεί να φανεί αν περιέχονται “χυδαίες”, ή “συκοφαντικές” εκφράσεις. Αυτό δεν ήταν όμως εμπόδιο ώστε να υπάρξω θύμα δικαστικών διώξεων στην προσπάθεια φίμωσης του δικαιώματος πληροφόρησης και έκφρασης. Η αθώωση αποτελεί δικαίωση, αν και κοστίζει πολλά σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Τα Blog (Ιστολόγια) είναι ένας τρόπος έκφρασης και μεμονωμένα καταδικαστέα γεγονότα, δεν μπορούν αναστείλουν την τάση αυτή.

Με ανησυχεί όμως που αυτοαποκαλούμενοι “προοδευτικοί” ενοχλούνται από τέτοιες παρουσίες. Αλλά και με ευχαριστεί, που φαίνεται να δημιουργεί αποτελέσματα.

Καλό είναι όσοι νομίζουν ότι ενοχλούνται από τα γραφόμενα μου να το συνηθίσουν. Οσο έχω χρόνο για να σχολιάζω, θα το κάνω.