Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Share

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκε σαν ιδέα το 2002. Το κεντρικό νόημα ήταν να αφιερωθεί μια εβδομάδα στην προώθηση τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη.Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Ανάμεσα στους στόχους είναι η ανάδειξη της σημασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, των δικαιωμάτων των πεζών και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, η προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών για την χρήση του ποδηλάτου, την αποθάρρυνση της χρήσης των ΙΧ.

Στον Δήμο μας, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Πεζοδρόμια στενά, με εμπόδια και συχνά κατειλημμένα, ανυπαρξία νέων χώρων στάθμευσης, έλλειψη σχεδιασμού και οράματος.
Φέτος,
δεν είδα να υπάρχει κανένας σχεδιασμός στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα (Τετάρτη) που ξεκίνησε. Αν τώρα διαβάσουν την ανάρτηση μου και το θυμηθούν είναι άλλο θέμα.

Πάντως ίσως έτσι να είναι και καλύτερα. Το να γιορτάζεις μία εβδομάδα και να αδιαφορείς όλες τις άλλες, είναι υποκρισία…

Ευρωπαϊκή εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο
Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εμεις έχουμε συγχρονο ευρωπαιο δήμαρχο που θα καθιερωσει την ευρωπαϊκή εβδομάδα ακινησιας!!!!

    Τι νομίζετε ρε οτι αντιγραφει????

  1. 22 Σεπτεμβρίου 2009

    […] Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.