Δήλωση Α. Κρασανάκη, υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Share

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό Λασιθίου, κ. Αδαμάντιος Κρασανάκης, μου απέστειλε την ακόλουθη δήλωση προς δημοσίευση:Αδαμάντιος Κρασανάκης

Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά να είμαι και πάλι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, κάτι για το οποίο ευχαριστώ τόσο τον πρόεδρο του κινήματος, τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, όσο και τα όργανα του κινήματος που με επέλεξαν και υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους, αντάξιος και στις προσδοκίες όλων των κατοίκων του Ν. Λασιθίου.

Σκοπός μου ήταν και είναι να βοηθήσω, να εντάξω την προσωπική μου δυναμική στη συλλογική προσπάθεια των συντρόφων μου στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία τόσο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της επαρχίας Λασιθίου, όσο και του Νομού Λασιθίου γενικότερα, που τελευταία έχουν εγκαταλειφτεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλωστε χρόνια τώρα μάχομαι με πάθος για κοινωνικά, εργασιακά, πολιτιστικά κλπ ζητήματα ως συνδικαλιστής (Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου  Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού) ως συγγραφέας (έχω γράψει 50 βιβλία για την Κρήτη και γενικά για την Ελλάδα), δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ, πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών «ο Δικταίος», Γραμματέας της Παγκρητίου Ενώσεως, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ.α.

Ο κ. Καραμανλής καταγράφεται ιστορικά σαν πρωθυπουργός των κουμπάρων, των τοξικών ομολόγων, των Βατοπεδινών, των πυρκαγιών, της ανασφάλειας, της αναξιοκρατίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός επιθυμεί επάνοδο του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου και έχει δίκιο. Είναι άνθρωπος τίμιος, ειλικρινής, ικανός, με πείρα, με ικανό επιτελείο, με όραμα και πρόγραμμα για την Ελλάδα και συνεπώς χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μακης) του Γεωργίου  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης (εγγονός του καπετάν-Κρασαναδάμη, Μάχη Κρήτης και Εθνική Αντίσταση Κρήτης 1941 – 1944) όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα: Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Αποφοίτησε ως οικονομολόγος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά/Τμήμα Οικονομικό  και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και Αγγλία.

Επίσης προγράμματα επιμόρφωσης διευθυντικών στελεχών σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Διοίκησης προσωπικού παρακολούθησε στο Υπουργείο Συντονισμού/ Διεύθυνση Εθνικών Θεμάτων, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης/ΙΝ.ΕΠ.

Είναι παντρεμένος με την κ. Αθανασίου Σπυριδούλα, καθηγήτρια φιλόλογο Δ/εκπαίδευσης.

Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού: Είναι διευθυντικό στέλεχος και παράλληλα είναι Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι συγγραφέας, έχει γράψει 45 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα, και εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ», μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κρητικές εφημερίδες.

Τα βιβλία του, που σε περιεχόμενο αφορούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη (ιστορία, λαογραφία, πολιτισμός, γλώσσα, γραφή κλπ), διανέμονται εντελώς δωρεάν με downloading στην ιστοσελίδα www.krassanakis.gr και έχουν εγκριθεί,  σύμφωνα με τις αρ. πρωτ. Γ2/1105/12-2-1192 και Γ1/4/3-2-1992 αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (ύστερα από πρόταση των Δ/νσεων Σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης),  για αγορά προς εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδος.

Έχει τιμηθεί με χρυσή πένα, τιμητικά διπλώματα και πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και για το συγγραφικό του έργο από πάρα πολλούς φορείς: Παγκρήτια Πολιτιστική Εταιρεία, Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, Σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής, Σύλλογο Λασιθιωτών «ο Δικταίος» δυο φορές, Παγκρήτια Ένωση –  Συνέδριο όπου γης Κρητών, Ένωση Συντακτών Κρητικού Τύπου κ.α.

Ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λασιθίου στις εθνικές εκλογές 2007 και επί σειρά ετών διετέλεσε: Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών “Ο Δικταίος”, Γενικός Γραμματέας της Παγκρητίου Ενώσεως, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Οικονομικός σύμβουλος   του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εργατοτεχνιτών Δομικών και Ξυλουργικών Εργασιών του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ διαχειριστή: Το ιστολόγιο, κατά την προεκλογική περίοδο, είναι ανοικτό στην δημοσίευση οποιουδήποτε δελτίου τύπου και από οποιοδήποτε υποψήφιο ή πολιτικό χώρο.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ??????????????????…..

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Γιατί δεν μας λεει στο βιογραφικό του ποιός διόρισε αυτον και την αδερφή του στο δημόσιο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.