Δημοπρατήθηκε το αεροδρόμιο Καστελίου

Share

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν1, δημοπρατήθηκε η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.
Οι προδιαγραφές είναι υπερσύγχρονες και το μεγάλο μήκος του διαδρόμου θα μπορεί να δεχθεί και μεγάλα αεροπλάνα υπερατλαντικών πτήσεων.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του αεροδρομίου είναι:

  • Διάδρομος προσαπογειώσεων μήκους 3.800 μέτρων για την Σχέδιο Αεροδρομίου Καστελίουυποδοχή και των μεγαλύτερων αεροσκαφών.
  • Κατασκευή και παράλληλου βοηθητικού διαδρόμου προσαπογειώσεων, με χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση του για προσαπογειώσεις αεροσκαφών κατά τις περιόδους συντήρησης του κυρίως διαδρόμου.
  • Βιοκλιματικό κτήριο αεροσταθμού.
  • Δυνατότητα εξυπηρέτησης 5,5 – 10 εκατομμυρίων επιβατών τον χρόνο.
  • Ταινιόδρομοι για όλους τους επιβάτες όταν οι αποστάσεις υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο μήκος.
  • Πρόβλεψη περιοχής ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων.
  • Σκιασμένοι χώροι στάθμευσης οχημάτων εντός του αεροδρομίου.

Το κόστος θα είναι πάνω από ένα δις ευρώ, θα είναι το μεγαλύτερο έργο που θα κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση της κατασκευής θα γίνει κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια, κατόπιν σύμβασης παραχώρησης που θα υπογράψει το Ελληνικό δημόσιο με τις εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο. Με την λειτουργία του θα δημιουργηθούν περίπου 2500 νέες θέσεις εργασίας.

Ελπίζω να λυθεί εξ αρχής και το θέμα της προσβασιμότητας της οδού για Καστέλι. Εννοείται, ότι το ζήτημα βρίσκεται αν θα είναι βολικό και για μας εδώ στο Λασίθι και όχι μόνο για τους Ηρακλειώτες…

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    εργο βασικο για την απο εδω και περα αναπτυξη του νησιου,ενα εργο ομως που επρεπε ειδη να υπαρχει και να λητουργει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.