Τρόπος του λέγειν !!!

Share

Σπύρος ΜασσάροςΑναφερόμενος ο Δημήτρης Κουνενάκης στον κ. Σπύρο Μασσάρο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας “Ανατολή”1, είπε μεταξύ άλλων:

Ο κ. Μασσάρος, Πρόεδρος – τρόπος του λέγειν – της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του Δήμου… είναι πλέον και θέμα σοβαρότητας το πώς ο καθένας από εμάς εκπροσωπεί και υπηρετεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί… “Κόντρα” δεν υπάρχει με κανέναν… Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο Νομάρχης Λασιθίου εφαρμόζουν αποφάσεις εκλεγμένων οργάνων… αν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν άλλη άποψη και υπερβαίνουν αρμοδιότητες, αυτό είναι θέμα άλλων για να επιληφθούν… Ο στόχος είναι να μη χαθεί το 3ο Γυμνάσιο… η μετάθεση ευθυνών δεν αποτελεί δείγμα υπευθυνότητας.

Μάλιστα κ. “Δήμαρχε”. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου, είναι “τρόπος του λέγειν” !
Μας λέτε ότι είναι αδαής, άχρηστος, ανίκανος, ανύπαρκτος; Τι απ’ όλα ή όλα; Σε τελική ανάλυση, εσείς δεν τον προτείνατε; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τον ενέκρινε;

Ας αφήσουμε όμως τις γνωστές ανοησίες του Κουνενάκη και ας πάμε στην ουσία. Το αίτημα αφορούσε το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου. Αυτονόητο είναι πως το σχολείο λαμβάνει το όνομα του από την περιοχή εγκατάστασης του. Αν ήταν για την Ελούντα, θα λεγόταν 1ο Γυμνάσιο Ελούντας, όπως υπάρχει για παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο Ελούντας, Κριτσάς, Καλού Χωριού, κλπ.

Το επιχείρημα του “Δημάρχου” ότι το Γυμνάσιο αφορά τον Δήμο και όχι την πόλη είναι γελοίο. Γελοίο είναι και το επιχείρημα περί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γιατί το λέω αυτό; Για μια ακόμα φορά παραπλανήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είπε όλη την αλήθεια στα μέλη. Ελλειπή ήταν η ενημέρωση και βασιζόμενοι σε αυτή αποφάσισαν.

Ηδη ο ίδιος είχε τάξει, χωρίς απόφαση το σχολείο στην Ελούντα. Γιατί δεν το έφερε πρώτα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν σεβάστηκε τον ρόλο των οργάνων, που σήμερα ο ίδιος επικαλείται, αφού τα έσυρε σε μια απόφαση χωρίς να γνωρίζουν όλη την αλήθεια;

Γιατί δεν μας λέει ότι η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη; Οτι ανησυχούν για την ποιότητα της εκπαίδευσης που θα παρέχεται;
Γιατί δεν μας λέει τη γνώμη της Πρωτοβάθμιας και του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου;

Είπε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι είναι πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή με την πληρωμή; Οτι η απόφαση θα δημιουργούσε ένα σωρό προβλήματα; Ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας έχει σταθεί αντίθετη στην μεταφορά.

Η καραμέλα περί αποφάσεων είναι και αυτή γελοία, ακόμα και αν ο πολυχρονεμένος αφέντης μας είχε πει όλα όσα απέκρυψε.
Η εκπαίδευση “Δήμαρχε”, δεν αποφασίζεται με τα δικά σας γούστα.
Ούτε είστε ειδικός επί του θέματος, ούτε αποφασίζετε εσείς την ίδρυση σχολείων. Την ζητάτε κ. “Δήμαρχε”. Ούτε τοποθετείτε εκπαιδευτικούς, ούτε έχετε λόγο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ούτε βεβαίως έχετε καλύτερη γνώση από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τα όργανα τους, που επίσης διαφωνούν με την επιλογή σας2.

Επιτέλους, σταματήστε κ. “Δήμαρχε” να γελοιοποιείστε επικαλούμενος αποφάσεις. Η κυβέρνηση (η κάθε κυβέρνηση) εκλεγμένη είναι, αν σας διαφεύγει. Είναι αυτή και τα όργανα της, που έχουν τον υπέρτατο λόγο στην πυραμίδα της εκλεγμένης εξουσίας και προφανώς όχι εσείς.
Βάλτε νερό στο κρασί σας. Σταματήστε την κόντρα που ξεκινήσατε (και ας λέτε πως δεν υπάρχει, ενώ άλλα δείχνει ο λόγος σας) και  φερθείτε υπεύθυνα και όχι σαν ένα κακομαθημένο παιδί. Κινδυνεύουν οι υποδομές με την πολιτική σας3.

Το αίτημα για ίδρυση άλλου Γυμνασίου στην Ελούντα ήταν η καλύτερη λύση. Δεν το καταλαβαίνετε. Επιμένετε να διχάζετε την κοινωνία και να δημιουργείτε προβλήματα με το πείσμα σας. Ας μην μεταθέτετε τις ευθύνες. Το πρόβλημα φέρει την υπογραφή σας. Αν χαθεί το σχολείο, ας μην ψάχνετε εξιλαστήρια θύματα. Θα έχετε ο ίδιος διαλύσει έναν ακόμα τομέα του Δήμου…

 1. Σύνδεσμος σε άρθρο της εφημερίδας “Ανατολή”, με τίτλο ” Δεν υπάρχει κόντρα για το θέμα του 3ου Γυμνασίου
 2. Σύνδεσμος σε άρθρο της εφημερίδας “Ανατολή”, με τίτλο”Η ΕΛΜΕ Λασιθίου για την ίδρυση 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου
 3. Ανεύθυνη πολιτική
Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Απαντήσεις

 1. Ο/Η ΠΟΛΙΤΗΣ λέει:

  Αυτή την εμμονή του δημάρχου να πάει το σχολείο στην Ελούντα δεν μπορώ να την καταλάβω στο τέλος θα το χάσουμε και αυτό και θα λέμε οτι φταίει το υπουργείο.

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ο τρόπος του λέγειν δήμαρχος είναι η προσωποποίηση της αποτυχίας.

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Υπαρχει έστω και ένας που να πιστεύει ακόμα οτι ο δήμαρχος ελέγχει την κατάσταση;;;;;;

 1. 2 Σεπτεμβρίου 2009

  […] Τρόπος του λέγειν !!! […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.