Σκάνδαλο με υπογραφή Κουνενάκη!

Share

Χθες (Πέμπτη), με τυμπανοκρουσίες, ο Δήμος ανακοίνωσε πως “Το 5ο Δημοτικό θα λειτουργήσει από φέτος!“[1. Σύνδεσμος στο δελτίο τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου με θέμα “Το 5ο Δημοτικό θα λειτουργήσει από φέτος!“] .Αγιος Νικόλαος 5ο Δημοτικό Σχολείο, Εργα - 200908201901 Υπάρχουν και φωτογραφίες προς απόδειξη πως οι αναγκαίες εργασίες έχουν τελειώσει και μπορούν να έρθουν και να τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Μάλιστα η είδηση είναι πρωτοσέλιδο στην τοπική μας εφημερίδα “Ανατολή”[2. Σύνδεσμος στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας “Ανατολή” της 20/8/2009] . Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Αν όμως ξεφυλλίσετε το ίδιο φύλλο της  εφημερίδας, θα διαπιστώσετε ότι στη 16η σελίδα, υπάρχει δημοσίευση πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια σκυροδέματος, Αγιος Νικόλαος, 5ο Δημοτικό Σχολείο, Στημένος διαγωνισμός για σκυρόδεμα - 200908211903για την “Διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών για τη στέγαση του Γ’ Γυμνασίου και του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου“.  Καταλάβατε τι παίζεται; Να σας εξηγήσω…

Ενώ ήδη έχουν πέσει τα μπετά στο 5ο (Ε’) Δημοτικό Σχολείο, γίνεται διαγωνισμός για τα μπετά του την 1η Σεπτεμβρίου!!! Δηλαδή, να το γράψω ακόμα πιο λιανά, ο διαγωνισμός είναι στημένος.
Και μην ακούσω τίποτα χαζά επιχειρήματα.
Η εφημερίδα αναφέρει πως “ο Δήμος ολοκλήρωσε τις υποδομές“, ενώ το δελτίο τύπου λέει πως “τα έργα ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ“. Αφού ολοκληρώθηκαν τα έργα, τότε για ποια μπετά γίνεται ο διαγωνισμός τώρα;

Η υπογραφή όπως βλέπετε είναι του Δημήτρη Κουνενάκη, ο οποίος έχει και τις αρμοδιότητες που είχε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, μια και δεν όρισε Αντιδήμαρχο στη θέση της.

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο τότε τι είναι; Είναι καραμπινάτη περίπτωση αδιαφάνειας και παρανομίας. Τι έχει να απαντήσει ο “Δήμαρχος” για τον στημένο διαγωνισμό; Μήπως και αυτό είναι ψέματα;

Η μανία για προβολή και φιγούρα, έκαψε τον Κουνενάκη. Αν δεν υπήρχε τόση δημοσιότητα και περίμενε να ολοκληρωθεί το σχολείο, το πιθανότερο είναι πως θα περνούσε απαρατήρητο (τουλάχιστον από μένα). Τώρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τον στημένο διαγωνισμό. Να απαντήσει πως προεξόφλησε το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού που δεν έγινε ακόμα!

Είναι μεγάλο το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί. Οχι μόνο ηθικό, αλλά και νομικό. Να δω με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει να κουκουλώσει και αυτή την ιστορία.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

16 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώ λέει:

  Για το 3ο Γυμνάσιο είπε κανείς τίποτα;…

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τι λαμογιές είναι παλι αυτές?????

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το θέμα πρέπει να παει στον εισαγγελεα. Δεν μπορεί ένας κ. Κουνενάκης να γράφει στα παλιά του παπουτσια τους νόμους.

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αν έλθει κανενας τώρα και πει ότι τα κανει δωρεά πως θα ξεμπλέξουνε την κατάσταση;

 5. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Admin, μάρμαρο ήθελε να αγοράσει
  και το μπέρδεψε με το μπετό.

  Τα καλύτερα πάντως σου ξεφεύγουνε…

  Δήλωσε ότι θα είναι δήμαρχος και
  την επόμενη τετραετία…

 6. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το “μαρμαρο”!

  Οσο για το καλύτερο, δεν μου ξέφυγε… Σε αυτόν ξέφυγε και με κάτι τέτοια κοντεύει ο κόσμος να πάθει νευρική κρίση 😉

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Είδες να λένε σε τρελό όχι? Στον Κουνενάκη θα κάνουμε εξαιρεση και θα τον παρουμε στα σοβαρα?

 8. Ο/Η Dim λέει:

  Νομίζω ότι για να είμαστε σίγουροι περί τίνος πρόκειται πρέπει να διαβάσουμε ολόκληρη τη διακήρυξη του έργου και την τεχνική περιγραφή του. ‘Ετσι που περιγράφεται στην δημοσιευθείσα περιληπτική διακήρυξη δεν μπορούμε να συμπεράνουμε το ακριβές ποσό που αφορά το 5ο Δημοτικό και ποιο είναι το ποσό για το 3ο Γυμνάσιο. Είναι επίσης πιθανόν να προέκυψαν κατά την κατασκευή κάποιες συμπληρωματικές εργασίες σκυρόδεσης κλπ στο χώρο του 5ου Δημοτικού και αυτές αναγκαστικά να πρέπει να συμπεριληφθούν ως μέρος σε κάποιο άλλο παρεμφερές νέο έργο. Είναι μέθοδος που γίνεται κατά κόρον στά δημόσια έργα. Ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα. Μια προσεκτική ανάγνωση των τευχών της διακήρυξης θα μας λύσει την απορία.

 9. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Οταν λέει ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα, σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν και όχι ότι ΘΑ ολοκληρωθούν. Από την άλλη, ποιες μπορεί να είναι οι συμπληρωματικές εργασίες; Και που είναι ο διαγωνισμός για τα προηγούμενα μπετά; Προσωπικά δεν τον είδα δημοσιευμένο πουθενά. Ούτε στην Πύλη Ενημέρωσης του Δήμου…

 10. Ο/Η Dim λέει:

  Όπως καλά γνωρίζεις – αφού έχεις φοιτήσει σε σχολή που έχει σχέση με οικοδομικά έργα- ο νόμος περί δημοσίων έργων επιτρέπει για μικρά έργα (προϋπολογισμού μικρότερου των 60.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος)να μπορόύν να εκτελεσθούν με τη διαδικασία πρόχειρου διαγωνισμού και δεν απαιτείται δημοσίευση στο Τύπο. Συνήθως καλούνται 3-4 εργολάβοι που συνήθως ήδη εκτελούν έργα στον φορέα και καταθέτουν προσφορές. Είναι γνωστή αυτή η διαδικασία και συμβαίνει παντού. Βέβαια δεν είναι και η πιο διάφανη….

 11. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Βεβαίως μπορεί να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση (νομίζω μέχρι 15.000 ευρώ) χωρίς δημοσίευση και “κανόνες” αλλά αυτός προηγείται (όπως πάντα) της όποιας ανάθεσης ή προμήθειας.
  Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει εργολάβος. Είναι με αυτεπιστασία και ο διαγωνισμός αφορά μόνο την προμήθεια του σκυροδέματος. Του σκυροδέματος επαναλαμβάνω, που ήδη έχει πέσει. Δηλαδή, πρώτα έγινε η προμήθεια και μετά γίνεται ο διαγωνισμός. Ο οποιοσδήποτε διαγωνισμός και με τους όποιους όρους…

 12. Ο/Η Dim λέει:

  Ναι, έχεις δίκιο. Είναι προμήθεια υλικού και όχι έργο, σόρρυ. Για να είναι εντάξει ο Δήμαρχος τότε πρέπει να φανεί στη πλήρη διακήρυξη ότι θα γίνει συμπλήρωση υλικών (σκυρόδεμα) στο 5ο Δημοτικό και έχει ενδιαφέρον να δούμε την ποσότητα.

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Λάκο έχει η φαβα και υπάρχει ζητημα για τον δήμαρχο

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τι να πεις για ανθρώπους που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και δεν το κάνουν με διαφανεια. Θα βρουνε δικαιολογίες ένα σωρό ενώ στο τελος θα ξεχαστει και αυτό.

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μιχάλη το μαρμαρο το πληρώνουμε εμεις και γιαυτο δεν τους νοιαζει ποσο κοστιζει.

 1. 12 Ιανουαρίου 2019

  […] Ανάρτηση με θέμα «Σκάνδαλο με υπογραφή Κουνενάκη!» ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.