Νέα ψηφοφορία

Share

Ξεκίνησα μια νέα ψηφοφορία με θέμα “Ο Δήμος πρέπει να λέει την αλήθεια στους πολίτες (ή να την αποκρύπτει όποτε το κρίνει σκόπιμο);” .

Η παρούσα Δημοτική Αρχή πιστεύει πως το συμφέρον του τόπου είναι να κρύβει την αλήθεια, όποτε νομίζει ότι αυτή βλάπτει.
Αναρωτιέμαι, από πότε η αλήθεια κάνει κακό; Νομίζω στους μόνους που κάνει κακό, είναι σε αυτούς που δεν τους συμφέρει.

Ως απλός πολίτης, πιστεύω πως καμιά πρόφαση δεν μπορεί να υπάρχει που να δικαιολογεί την εξαπάτηση μας με την απόκρυψη της αλήθειας. Αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη. Την δική σας μπορείτε να την καταγράψετε συμμετέχοντας στην ψηφοφορία.[poll id=”14″]

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Πότε θα καταλάβουνε ότι πιάσανε πάτο;

 2. Ο/Η Sec λέει:

  Για κάποια θέματα που ανήκουν ούτως ή άλλως στην κατηγορία των αυταπόδεικτων δεν μπορεί να γίνεται ψηφοφορία γιατί θίγεται και η νοημοσύνη των ερωτώμενων. Το θέμα που θέτεις είναι προφανές (λατ. evidentia)και όπως αναφέρεται και στη σχετική βιβλιογραφία αλλά και σε λεξικά,προφανές είναι το γνωστικό στοιχείο που επιβάλλεται στη νόηση ως κάτι αυταπόδεικτο και αποσπά τη συγκατάθεση της χωρίς να απαιτείται λογική διαδικασία.
  Άλλωστε αν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας παρουσιάσουν συμφωνία μικρότερη από το 90 επί τοις εκατό, τότε πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με το πνευματικό επίπεδο των ερωτώμενων (τέτοια τεστ γίνονται σε μονάδες ψυχικής υγείας), ή κάποιοι εσκεμμένα λοιδωρούν τη διαδικασία….
  Τα ιστολόγια πολλές φορές προκειμένου να προσελκύσουν αναγνωστικό κοινό ή και και να ταυτισθούν με τις απόψεις του κοινού τους για να είναι αρεστά, πέφτουν συχνά στη παγίδα των ψηφοφοριών με αντιεπιστημονική θεματολογία που αναγκαστικά αυτές δεν παρουσιάζουν κάτι το διαφορετικό και αξιόλογο προς διερεύνηση.

 3. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Δεν ακολουθώ την λογική να είμαι αρεστός. Υπάρχει πράγματι ένα ζήτημα για το αν πρέπει κάποια θέματα να δημοσιοποιούνται ή όχι.
  Σε αυτή την περίπτωση, για παράδειγμα, η λογική κάποιων ότι αν μαθευτούν αρνητικά γεγονότα, θα βλάψουν και θα δυσφημίσουν, οπότε δεν πρέπει να πάρουν δημοσιότητα. Υπάρχει και η άλλη λογική που μιλά για διαφάνεια και ενημέρωση, ώστε για παράδειγμα πάλι στο πρόβλημα με τις παραλίες, να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

  Απ’ ότι είδες, δεν είναι προφανή και αυτονόητα όλα. Η ψηφοφορία δεν στοχεύει προφανώς να θίξει τη νοημοσύνη των ερωτώμενων, αλλά να παρουσιάσει το πράγματι για τον πολύ κόσμο αυτονόητο, στους δημοτικούς μας άρχοντες, που φαίνεται πως γι’ αυτούς δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Οταν τους το επισημαίνω και επιμένουν, λέω ίσως το καταλάβουν αν τους το πουν και άλλοι. Ισως…

  Συμπερασματικά, την δική τους νοημοσύνη αμφισβητώ και όχι των πολιτών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.