Αμφίβολο το μέλλον των σχολών

Share

Η παρουσία του Διευθυντή της ΣΔΟ του ΤΕΙ Κρήτης κ. Δημήτρη Κυρίκου, αποτελεί απτή απόδειξη των προθέσεων για μεταφορά των σχολών στο Ηράκλειο.

Από την άλλη, οι σπουδαστές συζητούν υπό προϋποθέσεις το θέμα της μεταφοράς της σχολής1, ενώ συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι την Παρασκευή όπου θα πληροφορηθούν τις προθέσεις του ΟΤΕΚ για την ΑΣΤΕΑΝ.

Αντίστοιχη πρόταση ο κ. Κυρίκος έχει καταθέσει και προς το ΤΕΙ στην Ιεράπετρα, όπου και οι εκεί σπουδαστές καλούνται να συζητήσουν το θέμα και της δικής τους μεταφοράς.

Μήπως ο κ. Κυρίκος είναι ενοχλημένος και από την πρόταση του Δήμου Αγίου Νικολάου για Ιδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στον Αγίο Νικόλαο, σε τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων;
Την ίδια στιγμή, ο κ. Ζαχαρόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης και Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου, μου ζητά τον λόγο2. γιατί αναφέρθηκα σε αυτόν3.

Και εγώ αναρωτιέμαι διαβάζοντας στην τοπική μας εφημερίδα “Ανατολή” ότι:

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε διαδοχικά με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Ευάγγελο Καπετανάκη και Βασίλη Ζαχαρόπουλο…. διαπίστωσε ότι οι απόψεις και των δύο ανδρών κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με τις απόψεις του Δήμου Αγίου Νικολάου… τα παραπάνω θα μεταφέρουν οι καθηγητές που συμμετείχαν στη συνάντηση στη σημερινή γενική συνέλευση των φοιτητών.

Στην συνέλευση των σπουδαστών, κανείς από τους δύο δεν συμμετείχε όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος. Και αν συμφώνησαν, τότε γιατί ο κ. Ζαχαρόπουλος αρνήθηκε, παρά τις πιέσεις μου, να δηλώσει ότι διαφωνεί με την μεταφορά;

Γιατί ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν έβγαλε μια διάψευση περί του αντιθέτου (;) των πληροφοριών και ποιος είναι τελικά ο ρόλος του; Μήπως και αυτός (λόγω και καταγωγής από άλλη πόλη του νομού…) εκφράζει έμμεσα ή πιέζει για το θέμα της Πανεπιστημιακής σχολής;

Ελπίζω αύριο που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο τμήματος (της ΣΔΟ) στο Ηράκλειο, να έχουμε μια σαφή εικόνα για το τι μέλλεται γενέσθαι, αλλά και με την παρουσία του ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, να μπορέσει να βοηθήσει στην διευθέτηση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Ούτε το συμφέρον της πόλης, αλλά ούτε και αυτό των σπουδαστών, μπορεί να υπαγορευτεί από ερασιτεχνικούς χειρισμούς και αλλότρια συμφέροντα…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο δήμαρχος είναι ανικανος και θα την πληρώσουμε όλοι. Πρεπει να ξεσηκωθούμε.

  2. Ο/Η Soula λέει:

    Αντε….. οργανώστε τίποτα.. καμία 2ημερη δημόσια εκδήλωση να δημοσιοποιηθεί η αντίθετη θέση με συζητήσεις ομιλίες και μουσικές..να μετέχουμε οι πολλοί..να μας ακούσουν αυτοί που δεν θέλουν πεισματικά να μας ακούνε..τώρα που βοηθάει ο καιρός.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλή η ιδέα για να ξεφύγουμε και απο τις βλακειες του δημάρχου που κοντευει να βαλει λουκέτο στις σχολες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.