Ναρκωτικά-Δικαιοσύνη: 1-0

Share

Εχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που ξέσπασε το θέμα με την παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Ενα σκάνδαλο που ακόμα και τώρα δεν έχουν διερευνηθεί σε βάθος οι πτυχές του.lexotanil, 3mg

Η “δικαιοσύνη” εκείνο το διάστημα έπαιρνε μετάθεση και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί. Δεν της αρκούσε η προφορική ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου. Την ήθελε και γραπτή. Την είχε και έτσι…

Πέρασαν πάνω από έξι μήνες, μέχρι να αρχίσει να κινείται το θέμα. Τεράστια ολιγωρία. Αρχισαν να μαζεύονται τα συνταγολόγια και να δίνονται καταθέσεις. Σταματήστε τα ναρκωτικά
Η ΕΔΕ δεν είχε προχωρήσει, αφού δεν υπήρχαν τα συνταγολόγια, τα οποία έπρεπε να τα μαζέψει η Αστυνομία μετά από εντολή του Εισαγγελέα. Βρέθηκαν τελικά και κάτι έγινε, μόνο που παρότι το Συμβούλιο Διοίκησης του νοσοκομείου, λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε εδώ και καιρό το θέμα στη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, τίποτα δεν κινείται.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη δικαιοσύνη. Εχει παγώσει ουσιαστικά το θέμα. Ισως και να περιμένει να πάρει μετάθεση πάλι. Μόνο που το θέμα έχει γίνει αρκετό πολύπλοκο για να μπορεί να σταματήσει και κάποια στιγμή θα υπάρξει συνέχεια.

Το ζήτημα είναι πως το εμπλεκόμενο πρόσωπο συνεχίζει και ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν είναι σε θέση να το πράττει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανόν πολύ σοβαρός κίνδυνος για την υγεία πολιτών. Ισως πρέπει να πεθάνει κανείς για να ψαχτούνε.Stilnox

Για μένα τα πράγματα είναι απλούστερα. Γνωρίζω αρκετά καλά λεπτομέρειες του θέματος για να είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να θαφτεί, ακόμα και όπως δήλωνε πρόσωπο “έχει γίνει παρέμβαση” . Υπήρξε και ένα άλλο, που προέτρεπε σε κατάθεση μήνυσης για όσα αόριστα (όσον αφορά το όνομα του εμπλεκόμενου προσώπου) δημοσιοποίησα. Δεν την έκανε όμως για να γελούσαμε. Συνεχίζει το δεύτερο πρόσωπο να έχει δεξί του χέρι το πρώτο και αυτό λέει πολλά.

Προς το παρόν, Ναρκωτικά-Δικαιοσύνη: 1-0. Με το τέλος του Αυγούστου, θα έχουμε εξελίξεις. Είτε το θέλουν κάποιοι κύκλοι είτε όχι. Δεν έχω μάθει και δεν κάνω συμβιβασμούς σε ηθικά ζητήματα.
Δόξα τον θεό, μου είναι αρκετά εύκολο να δώσω πολύ μεγαλύτερη από την τοπική διάσταση. Να δω τότε τι θα πει ο Εισαγγελέας, αλλά και ο Πρόεδρος της ΥΠΕ Κρήτης. Εγώ προειδοποίησα…

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις για το θέμα.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

18 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ

 2. Ο/Η user λέει:

  δε βαρέθηκες να γράφεις γι αυτό το θέμα?

 3. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  OXI. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αφήνουν κάτι στη μέση. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να ξεκαθαρίσει. Αν εσύ έχεις άλλη άποψη, τη δόση σου και σ’ άλλη παραλία…

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  user τι ζόρι τραβάς? Μπας και έχεις σχέση με το κύκλωμα?

 5. Ο/Η user λέει:

  τις προάλες κάτι δεν έγραψε η νέα κρήτη για κάποιον που χρησιμοποίησε κάτι συνταγές και πήγε φυλακή?
  είναι αλήθεια αυτό?

 6. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Αυτά συμβαίνουν στο Ηράκλειο. Εδώ είναι Λασίθι…

  Εκεί φτάνουν μόλις 5 συνταγές. Εδώ ούτε με εκατοντάδες…

 7. Ο/Η user λέει:

  καλά αφού το θέμα είναι στη δικαιοσύνη γιατί ασχολείσαι?

 8. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Εσύ τι ζόρι τραβάς; Εχεις κάποιους λόγους που δεν θα ήθελες το θέμα να ανακινείται;

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η φράση – δήλωση σου “το εμπλεκόμενο πρόσωπο συνεχίζει και ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν είναι σε θέση να το πράττει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανόν πολύ σοβαρός κίνδυνος για την υγεία πολιτών”, είναι πολύ σοβαρή και αποτελεί καταγγελία για ανικανότητα άσκησης ιατρικού έργου με όλα τα επακόλουθα και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών και αυτό σημαίνει επέμβαση του εισαγγελέα αλλά και εμπλοκή – ευθύνη της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και του υπουργείου κλπ. Απλοϊκά ρωτάω: Γιατί έπαψε το συγκεκριμένο άτομο να είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντα του, τι κριτήρια ελέγχου υπάρχουν για να ελεγθεί η ικανότητα άσκησης του ιατρικού έργου που ασκεί ένα άτομο και από ποιούς θα ελεγθεί, σε τι ενέργειες οφείλουν να προβούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και λοιπών υπηρεσιών για τέτοιες περιπτώσεις και ποιες οι ευθύνες τους και πως μπορεί να προστατευθεί ο απλός ο κόσμος – ασθενείς αφού υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις; Επειδή είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταγγέλεις – για την ανεπάρκεια εκτέλεσης ιατρικού έργου – νομίζω ότι πρέπει να το καταγγείλεις τεκμηριωμένα στον Εισαγγελέα γιατί αλλιώς έτσι γενικά και αόριστα κυριαρχεί στον απλό κόσμο η αντίληψη ότι ο κάθε ιατρός είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος και θίγεται το κύρος του Νοσοκομείου μας αλλά και η υπόλειψη των ιατρών του. Επίσης είναι άδικο να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

 10. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Σε διαβεβαιώνω ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε ότι ήταν δυνατόν. Σε ότι αφορά τον Εισαγγελέα, έχει ενημερωθεί από τον Διοικητή από την πρώτη στιγμή, ενώ έγινε και κάποια προανάκριση, η οποία όμως δεν έχει κάποια συνέχεια προς το παρόν. Οχι πως δεν έδειξε τίποτα (το αντίθετο), αλλά δεν έχει δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα.

  Οσα επισημάνεις παραπάνω, έχουν λεχθεί ξανά και ξανά. Δυστυχώς, όπως καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατό να λεχθούν ονόματα, αφού δεν υπάρχει κάποια έστω δίωξη, αλλά ούτε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ Κρήτης έχει συγκληθεί ώστε να επιβάλει ποινή.
  Αυτοί είναι οι λόγοι της σκληρής στάσης μου στο θέμα. Δεν μπορεί όπως και εσύ επισημαίνεις να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, ούτε φυσικά να δημιουργείται η εντύπωση πως υπάρχει πρόθεση για κουκούλωμα.

 11. Ο/Η user λέει:

  και ποιός είναι αρμόδιος να δώσει εντολή να εξεταστεί το εμπλεκόμενο πρόσωπο?
  και γιατί να δώσει εντολή μετά από τόσο καιρό?
  και αν δώσει μετά από τόσο καιρό τι θα βρεί?
  Νομίζω ότι τα βάζεις με το εμπλεκόμενο πρόσωπο αλλά το θέμα είναι ποιός ή ποιοί το υποστηρίζει και προσπαθούν να κουκουλώσουν το θέμα.
  Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν κάποιο γιατρό, χαζό κατά τη γνώμη μου, να προωθήσει τα σχέδια κάποιον.
  τι να πει κανείς.

 12. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Νομικός δεν είμαι για να δίνω εξειδικευμένες απαντήσεις. Οσοι έχουν την αρμοδιότητα και δεν το κάνουν, φέρουν και την ευθύνη.

 13. Ο/Η user λέει:

  καλά αφού γράφεις επώνυμα αν νομίζουν ότι συκοφαντείς γιατί δεν κάνουν μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση ή γιατί δεν πάνε οι ίδιοι στη δικαιοσύνη να απαιτήσουν να δωθεί ένα τέλος στην όλη υπόθεση?

 14. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Δεν νομίζω ότι το ερώτημα πρέπει να το απευθύνεις σε μένα…

 15. Ο/Η DRAKOSHM λέει:

  Μιχαλη εδω δημιουργειται ενα τεραστιο ηθικο ζητημα οσον αφορα το νοσοκομειο μας.Αμ το αλλο,που το πας?Τι παει να πει η δικαιοσυνη περνει μεταθεση?Υπαρχουν η οχι αρχες σ’αυτο το τοπο η εχουμε βαρεσει διαλυση γενικως?Επειδη βλεπω οτι παρα τις επισημανσεις σου Μιχαλη δε κουνιεται φυλλο,το θεμα πρεπει να βγει παρα εξω εκτος Κρητης,να φτασει Αθηνα μηπως λεω μηπως και συγκινηθει καποιος ειτε αυτος λεγεται Δικαιοσυνη ειτε Υπουργειο Υγειας και ασχοληθει σοβαρα με το ολο ζητημα.

 16. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Τι θες να σου πω, πως όταν πήγε και παραπάνω, λίγο μετά ξεκίνησε η προανάκριση; Αν ήταν να είχε μπει κανενός ο γάιδαρος στο χωράφι του γείτονα, πιο γρήγορα θα είχε επιληφθεί η δικαιοσύνη και μπορεί να είχανε και συλλάβει τον ιδιοκτήτη…
  Πιάνουν χρήστες με μικροποσότητες και σ’ ένα τέτοιο σκάνδαλο δεν τρέχει τίποτα. Τέλος πάντων, δεν θα το κουκουλώσουν γιατί αν χρειαστεί το θέμα θα πάρει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα.

 17. Ο/Η user λέει:

  Σαφώς και ποιό εύκολα ασχολείσαι με τα γαιδούρια (τα κανονικά όμως συμπαθή τετράποδα)γιατί αυτά τουλάχιστον ούτε μιλούν, ούτε παρεμβάσεις κάνουν. Τα άλλα γαιδούρια είναι το πρόβλημα και δε φτάνει που έχουν λαρωμένη τη φωλιά τους αλλά βγαίνουν και από πάνω.
  εγώ νομίζω πως δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί τους

 18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  καλη χρονια
  χρονια πολλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.