Τραγικό γεγονός

Share

Το να έρχεσαι μετά από ένα σοβαρό γεγονός και να ψάχνεις ευθύνες, δεν ωφελεί. Τουλάχιστον τα θύματα.

Τι μπορεί να αλλάξει; Κάποια παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Ας ευχηθούμε να ξεπεράσουν κάθε κίνδυνο και να γυρίσουν με υγεία στις οικογένειες τους.

Τι να κάνεις στον δράστη; Να τον τιμωρήσεις; Οσο σκληρή και αν είναι η τιμωρία, δεν αλλάζει τα γεγονότα. Σίγουρα αποτελεί δικαίωση, αλλά το ζητούμενο θα ήταν να μην είχε συμβεί το γεγονός.

Να προλαμβάνουμε πρέπει και αυτό δεν γίνεται με την ανοχή. Γι’ αυτό υπάρχουν οι νόμοι. Η ανοχή στις ακραίες συμπεριφορές, η αδιαφορία, η επιπολαιότητα, λογικό είναι κάποια στιγμή να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, που αποτελεί πρόσθετο ανασταλτικό παράγοντα αυστηρών ποινών. Ετσι, καταλήγουμε πολλές φορές σε τραγωδίες.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει τιμωρία, ακόμα και αν αυτή μερικές φορές αφορά εμάς τους ίδιους. Και μας θα προστατεύσει και τους άλλους.

Είμαι υπέρ της σταδιακής αυστηρότητας. Οσο κάποιος δεν ανταποκρίνεται, τόσο θα πρέπει να σκληραίνει και η τιμωρία. Να νιώθει ο πολίτης ότι υπάρχει κράτος που μπορεί να τον προστατεύσει από ακραία στοιχεία και παράλληλα, αυτά να μην βρίσκουν μιμητές.

Αν με ρωτήσετε, θα σας πω ότι δεν πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι. Μόλις περάσει λίγος καιρός, το γεγονός θα ξεχαστεί. Ακόμα και αν τα πράγματα “σφίξουν” , αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

Κρίμα για τις ζωές που έχουν χαθεί και θα χαθούν αν επιτέλους δεν αλλάξουμε νοοτροπία. Πολίτες και πολιτεία…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.