Οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο

Share

Την ίδια στιγμή που ο Δήμαρχος συνεχίζει την σκληρή γραμμή που ακολουθεί, από το Portal του Δήμου δημοσιοποιείται (με καθυστέρηση ημερών…) η ανακοίνωση που παρουσίασα1 και που στην ουσία δυναμιτίζει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Με μια διαφορά. Αλλάχθηκε η πρώτη παράγραφος που έκανε αναφορά στον Μπαλτά2. Νωρίτερα, μέσα από τον “Δίαυλου 96,9” ο Δήμαρχος είχε αδειάσει κυριολεκτικά τον Αντιδήμαρχο κ. Μασσάρο για το πρώτο σημείο της ανακοίνωσης. Ακούστε το απόσπασμα.
Οταν ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να χαράξουν μια κοινή γραμμή, δεν είναι περίεργο πως οδηγούν την κατάσταση σε αδιέξοδο…

  • Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι τόσο ανόητοι, ώστε να μην καταλαβαίνουν που οδηγούν οι χειρισμοί τους. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι στην ουσία αναγκάζουν τους σπουδαστές να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο συμφέρον του τόπου μας.
  • Το συγκρότημα δεν κατασκευάστηκε για το 1ο Γυμνάσιο, αλλά για να στεγάσει το ΤΕΙ. Το Γυμνάσιο ήταν η πρόφαση, ίσως και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και από άλλες πόλεις του νομού. Το ίδιο συνέβη και με το κτήριο στην γέφυρα, που φτιάχτηκε (δήθεν) για άλλες σκοπιμότητες (για να πάρει χρηματοδότηση), αλλά πρόθεση ήταν να μεταφερθούν εκεί οι τεχνικές υπηρεσίες.
  • Το συμπέρασμα που βγάζω από το έγγραφο του κ. Μασσάρου, είναι ότι και η ΑΣΤΕΑΝ θα στεγαστεί προσωρινά εκεί, αλλά και το ΤΕΙ θα πρέπει και αυτό να φύγει. Αυτό δεν το σχολίασε ο Δήμαρχος (μήπως συμφωνεί;).
  • Δεν γίνεται να γειτνιάζει ένα σχολικό συγκρότημα με τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Αν πάνε εκεί σχολεία, τότε πρέπει να φύγουν οι σχολές.
  • Είναι αδιανόητο, ενώ γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι με τον τρόπο που φέρονται και αντιδρούν απέναντι στα αιτήματα των σπουδαστών ποια θα είναι τα αποτελέσματα, να συνεχίζουν την ίδια καταστροφική τακτική.

Θα επαναφέρω την πρόταση να γίνει μια κοινή συνεδρίαση του Συλλόγου Σπουδαστών και του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί δεν πρέπει να συνεχιστούν. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.