Καθυστερημένα…

Share

Τις ανησυχίες μου για το θέμα του χειμερινού τουρισμού είχα εκφράσει πριν περίπου δύο βδομάδες, σε καταχώρηση μου1 και περίμενα (άδικα) ότι μια που έγινε η σχετική σύσκεψη, θα υπήρχε μαι οργανωμένη παρουσίαση. Χάρηκα βέβαια που το κλίμα ήταν καλό, αλλά δεν αρκεί…

Καθυστερούμε να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε την τουριστική μας προβολή. Στην σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη για το θέμα του χειμερινού τουρισμού, συζητήθηκε και το θέμα της προβολής που πρέπει να γίνει.
Σίγουρα η προβολή για τον χειμώνα, μια και κυρίως απευθυνόμαστε στην τοπική αγορά (Κρήτη) μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια του χειμώνα (και δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο αυτή για το καλοκαίρι).
Χάνουμε βέβαια ευκαιρίες και σε αυτόν τον τομέα. Παράδειγμα, η έκθεση στις Γούβες Ηρακλείου που χιλιάδες κόσμος την επισκέφθηκε απ’ όλη την Κρήτη, και θα μπορούσαμε να είχαμε ένα περίπτερο όπως είχαν και άλλοι φορείς (μη σχετικοί με το αντικείμενο της έκθεσης).

Τώρα, θα έπρεπε να μας απασχολεί το ζήτημα της προβολής μας για την καλοκαιρινή σεζόν. Από τώρα “παίζεται” το παιχνίδι, τώρα προγραμματίζονται οι καλοκαιρινές διακοπές και τώρα το πλάνο προβολής θα έπρεπε όχι μόνο να έχει συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά και να έχει αρχίσει να “τρέχει” (Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να προβληθούμε ακόμα και στις ηλεκτρονικές σελίδες των τουριστικών γραφείων).
Παράλληλα, έπρεπε να προγραμματίσουμε τις εκδηλώσεις
(και λοιπές δραστηριότητες) του καλοκαιριού, ώστε να λειτουργήσουν επικουρικά σε αυτό.
Σε άλλη περίπτωση, η όποια προβολή όχι μόνο δεν θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα, αλλά το πιθανότερο θα είναι πολύ φτωχό και δυσανάλογο για τα χρήματα που θα δοθούν.

Πάντως το θέμα χρειάζεται την βοήθεια επαγγελματιών, που μέσα από μια έρευνα αγοράς θα μπορούσαν να “κτίσουν” το περιεχόμενο και το πλάνο προβολής. Οι συμμετέχοντες σε αυτές τις συσκέψεις, πέρα των προθέσεων, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους ειδικούς.

Αυτά ανέφερα περιληπτικά στη σύσκεψη, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ξεφύγουμε από την γραφειοκρατική αντίληψη, που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει.

ΥΓ: Η συμμετοχή ήταν απελπιστικά μικρή. Περίμενα να ήταν τουλάχιστουν τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, όπως περίμενα να ήταν παρόντες από τη ΔΕΤΑΔΑΝ, ΔΗΠΕΔΑΝ, ΔΕΠΑΜΑΝ, κλπ αλλά…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.