Ουραγοί

Share

Το Σάββατο βράδυ έκανα μια βόλτα για ‘αλλαγή’ στα Μάλια και τη Χερσόνησο.

Μπορεί να έχουν περισσότερο κόσμο από τον Άγιο αλλά σε καμιά περίπτωση δε θυμίζουν άλλες ένδοξες εποχές.

Δεν είμαστε μόνο εμείς σε δυσχερή θέση αλλά όλη Ελλάδα εκτός από λίγες περιοχές που στη καλύτερη περίπτωση είναι μόλις και μετά βίας στην ίδια με την περυσινή κατάσταση. Αυτές οι περιοχές μετρούνται στα δάχτυλα του ενός άντε των δυο χεριών.

Μερικοί έχουν αναφερθεί με καλά λόγια στη κίνηση των Χανίων και του Ρεθύμνου. Απλά συμβαίνει πολλοί ντόπιοι και τουρίστες από τις γύρω περιοχές, να πηγαίνουν για τη βόλτα τους στη παλιά πόλη των Χανίων και του Ρεθύμνου και έτσι να φαίνεται ότι αυτά τα μέρη πάνε καλά. Δυστυχώς οι ντόπιοι έχουν διαφορετική γνώμη και δη οι καταστηματάρχες που έχουν μεγάλη πτώση όσο και αντίστοιχοι της πόλης μας.

Η πόλη μας βιώνει μια πανωλεθρία. Καταστηματάρχες στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης, ξενοδόχοι με τα χέρια σηκωμένα ψηλά, οι δε υπάλληλοι των με τη πλάτη στον τοίχο. Όλοι προσεύχονται για μια, έστω και μικρή, ανάσα των εκπτώσεων, της ‘ελληνικής κίνησης’ του Αυγούστου ή τέλος πάντων των καλών επισκεπτών του φθινοπώρου πριν μας πιάσει πανικός για τη νέα γρίπη. Ευκαιρία είναι να κλείσουμε μερικούς γριπιασμένους στην Σπιναλόγκα για να βοηθήσουμε και τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ‘Νησιού’…

Παρ’ όλα αυτά τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Δήμος μας παρακολουθούν (?) αμήχανα αυτή την πανωλεθρία και ποντάρουν μάλλον στα μπάνια του λαού για να τους δώσουν μια ανάσα. Βέβαια η πρώτη μπορεί να μηχανεύεται διάφορους τρόπους για να μας τα πάρει, όμως ο Δήμος όχι μόνο είναι αμήχανος αλλά μάλλον νεκρός. Τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτή τη πόλη. Ούτε μια κίνηση τόνωσης της τουριστική κίνησης από την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε μια κίνηση αναβάθμισης της πόλης. Δε συζητώ για ιδιωτική πρωτοβουλία, όσοι θέλανε στο παρελθόν να επενδύσουν  απογοητεύτηκαν και δεν ξαναπάτησαν. Τα περισσότερα μέλη του Δήμου μας είναι απασχολημένα με την καρέκλα τους, τη δόξα τους, το δέντρο τους, τις κόντρες τους και άλλα φαιδρά.

Η πόλις έχει ανάγκη από ικανά στελέχη με νέες φρέσκιες ιδέες, με τσαμπουκά και ανιδιοτέλεια. Άτομα που ζουν στην εποχή του 2009 για να μη πω του 2010/11/12, να είναι προχωρημένα, να βλέπουν μπροστά. Όχι να ψάχνονται επί μακρόν αν θα πρέπει να καταργήσουν τις εξέδρες, πως θα πάρουν το Λιμενικό ταμείο, αν θα κάνουν το ένα ή το άλλο.

Εδώ και τώρα λύσεις, αλλιώς θα είμαστε ουραγοί (και από πάνω στου διαόλου τη μάνα…).

Ο Αη-Σιχτήρης

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριαζουν.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ψυχομαχεί ο Άγιος και αυτοί σφυρίζουνε αδιάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.