Κατήφορος δίχως τελειωμό

Share

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, αποτέλεσε αφορμή να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα η ολοκληρωτική αντίληψη του Δημάρχου και του περιβάλλοντος του.

Αντί του «απολογισμού» που ήταν να παρουσιαστεί, βρέθηκε στους φακέλους άλλο κείμενο. Δεν ήταν «κείμενο εργασίας» όπως ψευδώς ελέχθη, αλλά ομιλία-κείμενο-απολογισμός που απευθυνόταν στον συνδυασμό του «Σύγχρονου Δήμου». Από γκάφα, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βάρδας το έβαλε στον φάκελο του ΔΣ με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η ύπαρξη του.

Εχουμε λοιπόν δύο κείμενα. Ένα εσωτερικό (αυτός είναι και ο λόγος που δήθεν «δεν υιοθετήθηκαν» όσα αναφέρει), με στόχο τον φανατισμό και την «εσωτερική κατανάλωση» και που παράλληλα αποκαλύπτει την πραγματική αντίληψη των αρχόντων μας για πολιτικούς αντιπάλους, πολίτες, «ομάδες». Εχουμε και ένα δεύτερο για λαϊκή κατανάλωση, ενωτικό, επικοινωνιακό, επίσημο…

Αυτή η διγλωσσία, είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας που εκφράζει ο «Σύγχρονος Δήμος» και εκπροσωπεί ο κ. Κουνενάκης.

Σε ότι έχει σχέση με αναφορές στη μειοψηφία του ΔΣ, είναι δικό τους θέμα να απαντήσουν. Υπάρχουν όμως και βολές κατά προσώπων και «ομάδων».

Ζητώ από τον Δήμαρχο να κατονομάσει τα πρόσωπα και τις ομάδες που «υπονομεύουν» τον Δήμο, αλλά και τον τρόπο που το κάνουν. Αρκετά με το κρυφτούλι και τις αοριστίες.

Επειδή ο γράφων έχει κατά καιρούς δεχθεί επιθέσεις, απειλές, ακόμα και την λάσπη του Δημάρχου, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί άλλο τις υπεκφυγές του.

Το έκανε όταν επιτέθηκε στα ΜΜΕ (επειδή λέει μου δίνουν βήμα) και τελικά δήλωσε σε όλους (!) ότι δεν εννοούσε αυτούς. Ποιους εννοούσε τότε;

Το κάνει όταν δεν έχει το πολιτικό θάρρος να κάνει δημόσιο διάλογο και αρκείται σε μονολόγους και ψιθύρους. Απεχθάνεται την κριτική, και επιδίδεται σε ανέντιμες μεθόδους προκειμένου να διασύρει καθέναν που θεωρεί εμπόδιο στις επιδιώξεις του. Σε τι δημοκρατία άραγε πιστεύει;

Το επαναλαμβάνει και τώρα για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, συνεπεία της γκάφας του συνεργάτη του. Ποιοι υπονομεύουν τον δήμο;

Περιμένω ακόμα, ως δημότης, απαντήσεις σε πολλές από τις καταγγελίες που έχω κατά καιρούς κάνει δημόσια. Αντ’ αυτού, μαθαίνω για την λάσπη και τις ύβρεις τους.

Ξεχνούν ότι η εξουσία τους δόθηκε από τους πολίτες, στην κρίση και τον έλεγχο των οποίων βρίσκονται όχι μόνο την ημέρα των εκλογών, αλλά διαρκώς. Επιχειρούν να φιμώσουν και να στιγματίσουν κάθε διαφορετική φωνή. Νομίζουν ότι αν θα αποκρυβεί η αλήθεια, θα εξαφανιστούν τα προβλήματα. Αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, εξιλαστήρια θύματα των δικών τους αδυναμιών και εμμονών.

Ο κατήφορος τους είναι δίχως τελειωμό και δυστυχώς δεν φαίνεται να θέλουν να σταματήσουν…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Eleni λέει:

    Φαιδρότητες μικρών και λίγων.

  1. 2 Οκτωβρίου 2008

    […] Κατήφορος δίχως τελειωμό ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 07:20 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.