Η αλήθεια για τη διαχείριση του Καθαρού

Share

Από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΑΝ κ. Ψυλλάκη Γεώργιο, έλαβα την ακόλουθη απάντηση σε Δελτίου Τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου:

Με έκπληξη διάβασα  την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου, που αφορούσε το κοινοτικό κτήμα Καθαρού και την παραχώρηση της διαχείρισης του στην νεοσύστατη ανώνυμη εταιρία του δήμου.

Σας ενημερώνω για αποκατάσταση της αλήθειας ότι αφ’ ενός μεν πουθενά στο καταστατικό της νεοσύστατης εταιρίας καθώς και στον νόμο που διέπει τις ανώνυμες εταιρίες δεν αναφέρεται ότι η γενική συνέλευση (Δημοτικό Συμβούλιο) αποφασίζει για τις δραστηριότητες των ανωνύμων εταιριών. Αφ’ ετέρου στο καταστατικό της εταιρίας και συγκεκριμένα στο άρθρο 3 με τίτλο ΣΚΟΠΟΣ αναφέρεται ακριβώς:

«Σκοπός της εταιρίας είναι αποκλειστικά η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και η εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων , ως κατώτερο περιγράφονται.

Συγκεκριμένα:

Α. Το δημοτικό ακίνητο του Οροπεδίου Καθαρού που βρίσκεται στο Οροπέδιο Καθαρού συνολικής έκτασης 29.920 τ.μ.

Β.1) Κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου Αγίου Νικολάου που θα παραχωρηθούν στην εταιρεία από το Δήμο Αγίου Νικολάου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.

Β.2) Η ζώνη αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου που παραχωρείται από το Ελληνικό Δημόσιο και άλλους αρμόδιους φορείς στο Δήμο Αγίου Νικολάου και θα παραχωρηθούν σε αυτή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου .

Β.3) Ο Τουριστικός Λιμένας Αγίου Νικολάου (Μαρίνα) που έχει μισθωθεί στο Δήμο Αγίου Νικολάου από το Ελληνικό Δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης ως ισχύει σήμερα .»

Θεωρώ λοιπόν ότι από τα παραπάνω αναγραφόμενα στο καταστατικό της επιχείρησης και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει ότι η διαχείριση των Α και Β3 έχει περιέλθει στην ανώνυμη εταιρία του δήμου ενώ μόνο για τα Β1 και Β2, χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορώ να κατανοήσω την αγωνία των διοικούντων τον Δήμο, ώστε να αναγκάζονται να γράφουν ανακρίβειες στα δελτία τύπου, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να προλάβουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του τοπικού συμβουλίου και γενικότερα ολόκληρης της κοινωνίας της Κριτσάς για την παραγκώνιση τους. Όμως θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της επιχείρησης κατά την προσφιλή του τακτική να καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα και ψέματα, προσπαθώντας συστηματικά να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα αρμοδιότητας της Δ.Α.Ε.Α.Ν.

Απ΄όσα γνωρίζω, πρόκειται να συνεδριάσει για το θέμα το Τοπικό Συμβούλιο Κριτσάς προκειμένου να πάρει θέση.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Θα βρουνε όλη την Κριτσά μπροστά τους

  1. 9 Ιουλίου 2009

    […] Η αλήθεια για τη διαχείριση του Καθαρού […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.