Που πήγαν τα τέλη παρεπιδημούντων;

Share

Στον  απολογισμό του Δημάρχου, υπάρχει ένα ποσόν 2.802.006 Ευρώ που αντιπροσωπεύει τα έσοδα (τα μεγαλύτερα του Δήμου) από τέλη παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων λογαριασμών.
Περίμενα, μια και είναι ανταποδοτικά αυτά τα τέλη, να υπάρχει ανάλυση που διατέθηκαν (για παράδειγμα, πόσα πήγαν και που στην Ελούντα;). Λίγα πράγματα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι χρηματοδοτήθηκαν με αυτά τα χρήματα, αλλά σε ότι έχει σχέση με το κόστος τους, είναι άγνωστο.

Ιδιαίτερο προβληματισμό μου προκαλεί το πως αξιοποιήθηκαν τα τέλη από τους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου (ΛΤΛ), όπου ο Δήμος εισπράττει, αλλά δεν καλύπτει ούτε καν τα έξοδα καθαριότητας (πληρώνουν και για αυτά τον Δήμο), μια και με προγραμματική σύμβαση πληρώνεται από το ΛΤΛ γι’ αυτήν.
Για παράδειγμα, το λιμάνι του Αγίου Νικολάου έχει ανάγκη από νέες υποδομές (όπως συμμόρφωση με τη συνθήκη Schengen) και σίγουρα θα πρέπει να διατεθούν αρκετά χρήματα ώστε να εκσυγχρονιστεί και να αποτελεί βιτρίνα για την πόλη. Πως μπορεί το ΛΤΛ να προχωρήσει με τους αναγκαίους ρυθμούς όταν θα πρέπει να πληρώνει για υπηρεσίες που ήδη ο Δήμος έχει εισπράξει; (κάπου εδώ μπαίνει η αναγκαία συνεργασία και συνεννόηση που έλεγα).

Ποια είναι λοιπόν η ανταποδοτικότητα αυτών των τελών, που μάλιστα είναι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του, αφού ο Δήμος δεν τα επενδύει εκεί; Δεν είναι παράνομο; Τι θα γίνει αν ξαφνικά οι επαγγελματίες ζητήσουν την επιστροφή των τελών ή αρνηθούν να πληρώσουν ξανά στο μέλλον; Ή μήπως νομίζουν μερικοί ότι θα φορτώνουν στις πλάτες των επαγγελματιών της πόλης τις αμαρτίες τους;
Κάποτε πρέπει τα τέλη να διατίθενται για τους σκοπούς που εισπράττονται, ώστε να βοηθούν και στην ανάπτυξη, αντί να καλύπτουν “μαύρες τρύπες” του Δήμου.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Ο/Η DRAKOSHM λέει:

    ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΣ ΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΟΥΝΤΙΑΝΟΥΣ……(Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ….)

  1. 30 Οκτωβρίου 2008

    […] Που πήγαν τα τέλη παρεπιδημούντων; ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 7:20 | […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.