Διαφημιστικά; ΟΧΙ Ευχαριστώ | blog.mirabelo.gr

Διαφημιστικά; ΟΧΙ Ευχαριστώ

Εχει γίνει «μάστιγα» η χωρίς έλεγχο διανομή των διαφημιστικών φυλλαδίων. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένας φραγμός. Σπάνια συναντά κανείς σκάλες που δεν έχουν γεμίσει με διαφημιστικά.
Αποτελούν σπατάλη φυσικών πόρων, ρύπανση και κίνδυνο ατυχήματος λόγω της ολισθηρότητας που μπορούν να προκαλέσουν.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την έκδοση ενός αυτοκόλλητου (όπως αυτό που πρόχειρα «έστησα»), που θα μπαίνει στις εισόδους των κτηρίων και θα ενημερώνει τους διανομείς ότι δεν είναι επιθυμητά.
Σε αυτή την περίπτωση, θα επιτρέπεται ένας μέγιστος αριθμός διαφημιστικών ανά έτος.
Για παράδειγμα, θα επιτρέπεται τις γιορτές, στις εκπτώσεις και μερικές φορές ακόμα. Ομως αυτό θα καθοριστεί κατόπιν διαλόγου με τις επιχειρήσεις.

Νομίζω ότι θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την μείωση της σπατάλης χαρτιού, την προστασίας του περιβάλλοντος και τον σεβασμό στον καταναλωτή. Από την άλλη και οι επιχειρήσεις θα μπορούν υπό όρους να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, με τη διαφορά ότι θα υπάρχουν κανόνες.

Η ιδέα, μπορεί να υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του Δήμου (ή και της νομαρχίας) και φυσικά όσων φορέων το επιθυμούν.

Ελπίζω η επιτροπή περιβάλλοντος του Δήμου, να υιοθετήσει την πρόταση. Θα ξεκινήσω και μια ψηφοφορία μόλις λήξει αυτή που υπάρχει τώρα, ώστε να φανεί και η πιθανή αποδοχή που μπορεί να έχει από τους πολίτες.

ΥΓ: Στην τοπική μας εφημερίδα «Ανατολή» διάβασα επιστολή του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Μουτσάκη, που σχολιάζει το θέμα των φυλλαδίων και των αφισών. Με το δεύτερο θέμα έχω κάνει αρκετές αναφορές, χωρίς να έχω δει κανένα αποτέλεσμα. Για τα φυλλάδια είχα έτοιμη αυτή την καταχώρηση, αλλά λόγω πληθώρας ύλης είχα αναβάλει την ανάρτηση της. Χαίρομαι που φαίνεται ότι απασχολεί και άλλους το πρόβλημα.


Share


5 Σχόλια

 1. Eleni 18 Σεπτεμβρίου 2008 23:04

  Μπράβο Μιχάλη. Παρα πολύ καλή και έξυπνη η ιδέα σου. Μακάρι να την υιοθετησει ο δήμος και να γλυτώσουμε από την χαρτούρα.
  Τέτοια έπρεπε να σκέφτεται η οικολογική ομάδα οχι περιπάτους και φιγούρα.

  Και πάλι μπράβο σου.

 2. ΑΝΤΙΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ 11 Μαρτίου 2015 23:04

  ΛΟΥΚΕΤΟ εδώ και τώρα σε κάθε λογής εταιρία διαχειρήσεως έντυπου διαφημιστικού υλικού, διότι πρόκειται καθαρά και άνευ αμφιβολίας περί ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρος, ενώ συνάμα ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ασύστολα τόσο το καταναλωτικό κοινό, με τα ΔΗΘΕΝ αξιόπιστα προϊόντα τους που διαφημίζουν, όσο και κείνους που τα μοιράζουν με οποιοδήποτε τρόπο, είτε σταθερά(φανάρια, λαϊκές αγορές, σταθμούς τραίνων, σχολές) είτε κατ’οίκον(κουδούνια, γραμματοκιβώτια, σκαλοπάτια, πόρτα-πόρτα), με αφορμή το ΔΗΘΕΝ μεροκάματο που τους παρέχουν και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη μάλιστα. Μόνον έτσι θα γλιτώσουμε από δαύτους. ΣΩΣΤΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

 3. ilias tsolis 5 Απριλίου 2015 19:01

  Στο εξωτερικό υπάρχουν αντίστοιχες κινήσεις… αγγλία
  ολλανδία, καναδάς και αλλού http://www.stopjunkmail.org.uk/stickers/no_commercial_leaflets_stickers.php

  http://www.rova.nl/client/rova/upload/Afbeeldingen/Huishoudelijk%20afval/ja-nee-sticker.jpg

  ωραία η προσπάθεια…. νομιω πολλοί θα ενδιαφερθούν… τι λες; υπάρχει κάτι στο facebook; θα φτιάξω και ένα αυτοκόλλητο! Γίνεται χαμός πια από διαφημιστικά….

  http://www.estatistics.eu

 4. admin 16 Μαΐου 2015 18:28

  Τζάμπα τα έχω γράψει. Αδιαφορία. Ακόμα και από τους «οικολόγους», που θα έπρεπε να έχουν επιδείξει πρώτοι ενδιαφέρον…

  http://www.mirabelo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.