Μηνύματα…

Share

* 24 ώρες πέρασαν από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και το μειδίαμα στο πρόσωπό μου μαρτυρά την ικανοποίηση για το κατάμουτρα φτύσιμο των πολιτικών από τον Ελληνικό λαό. Το μήνυμα λένε ελήφθη αλλά οι δηλώσεις τους άλλο μαρτυρούν. Έχουν ‘πάτημα’ την αποχή και το καλοκαιράκι. Αν δεν ήταν αυτό εμείς θα είμαστε λένε οι νικητές ή θα είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά λένε οι άλλοι. Μα ποιος τους εγγυάται ότι μια διαφορετική εποχή θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε? Και να ψηφίσουμε ποιους?
Τα είπαμε και τα ξανάπαμε. Μπορεί να μη κλέψανε όλοι αυτοί που μπήκανε στη βουλή τις τελευταίες δεκαετίες αλλά όλοι είναι συνένοχοι γιατί γνώριζαν και δε μιλούσαν.
Γνώριζαν για τα μεγάλα φαγοπότια, γνώριζαν ηθελημένα ή άθελα ότι δημιουργούν με τα φακελάκια, τις μίζες, τους διορισμούς και τις εύνοιες τους μια σάπια ελληνική κοινωνία. Έλληνες μισούν, κλέβουν, φθονούν, σαμποτάρουν Έλληνες. Γνωρίζουν ότι εξαφάνισαν τους καλούς, ικανούς και άξιους και προώθησαν τους άσχετους και ανίκανους. Γέμισε ο τόπος από ανίκανους και άξεστους δημόσιους υπαλλήλους, καθηγητές, μέλη σωμάτων ασφαλείας κ.α. Άδειασαν τη τσέπη του Έλληνα, η ανασφάλεια του μέλλοντος αλλά και του παρόντος μεγάλη, αλλά και η ανασφάλεια από τις ληστείες και την εγκληματικότητα έχει φθάσει στο έπακρο.
Αμφιβάλω αν κατάλαβαν το μήνυμα και αν θέλουν να αλλάξουν. Νομίζω καλόμαθαν στο γνωστό τρόπο διακυβέρνησης και να τη πληρώνει πάντα ο Ελληνάρας.
Αν δεν αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα έχουμε τα ίδια.

* Σε γνωστή ήρεμη παραλία εκτός πόλεως ήμουν χθες για να ηρεμήσω και να απόσχω από ‘τα του δήμου’… μέχρι που κατέφθασε μια ελληνική οικογένεια με τα παιδιά και τη πεθερά. Αμέσως ‘ζωντάνεψε’ ο τόπος. Αδιάφοροι αν κάποιοι ενοχλήθηκαν, κάνανε το μπανάκι τους με στριγκλιές και αλαλαγμούς για μισή ώρα μπήκανε στη τζιπάρα και φύγανε. Στο γυρισμό για τη πόλη έτυχε να οδηγώ από πίσω τους. Τα φλας δε λειτούργησαν ποτέ (έλα μωρέ χαλασμένα θα ήτανε)… το δε τέκνο άνοιξε το παράθυρο πέταξε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι νάιλον, μάλλον από κάποια συσκευασία. Αμέσως σκέφτηκα όλους αυτούς που σκίζονται να καθαρίσουν το τόπο ή λένε και κάνουν τόσα για το περιβάλλον. Με τέτοιους πολίτες ούτε 10 δήμαρχοι δε μας σώζουν.
Του μίλησαν ποτέ οι γονείς του για το περιβάλλον? Οι δάσκαλοί του? Αν ναι, του έδωσαν να καταλάβουν ή έτσι… κάτι είπαν και άμα κατάλαβε, κατάλαβε, αλλιώς να!

* Αργότερα σε ταβέρνα αλλά και το προηγούμενο βράδυ κάθισα σε καφέ –μπαρ. Παρακολουθούσα όλους στα διπλανά τραπέζια να καπνίζουν non-stop!!! Τι πράγμα ήταν αυτό? Εκεί σίγουρα οι Έλληνες δε έχουν λάβει το μήνυμα. Όχι μόνο του νέου νόμου αλλά και της υγείας τους.
Του αρέσει του Έλληνα να παίζει με τον νόμο των πιθανοτήτων. Έλα μωρέ τι πιθανότητες έχω εγώ να πάθω τίποτα, λίγα καπνίζω, καλός οδηγός είμαι’… Είναι λυπηρό να βλέπεις τους νέους και μάλιστα πολλές γυναίκες να καπνίζουν ασύστολα. Το χειρότερο για εμάς τους μη καπνιστές είναι ότι δε μας δίνουν σημασία. Εμείς δεν τους ενοχλούμε, αυτοί γιατί? Αυτοί θέλουν να κάνουν κακό στην υγεία τους, γιατί να κάνουν και σε εμάς. Είναι λίαν εγωιστικό και αδιαφορούν για τους υπόλοιπους. Αυτοί να περνάνε καλά και υπόλοιποι άσε τους να…

* Η πόλη μας συνεχίζει να έχει την ίδια κουρασμένη, κακόμοιρη και κοινότατη όψη. Τίποτα δεν αλλάζει. Υποφερτά καθαρή, μόνιμα κατειλημμένα πεζοδρόμια από αυτοκίνητα και μηχανάκια. Δημοτικοί αστυνόμοι εξαφανισμένοι από τα καίρια και προβληματικά σημεία (πλατεία, πεζόδρομος, λιμάνι). Αφίσες σε κολώνες, τοίχους, δέντρα. Σκοτάδι σε πολλούς δρόμους. Τοίχοι γραμμένοι με συνθήματα κ.α. Η πόλης αυτή πρώτα από όλα ανήκει σε εμάς τους πολίτες που οφείλουμε να τη φροντίζουμε.
Ο δήμαρχος και το Δ.Σ. είναι οι επόμενοι υπεύθυνοι. Αφού οι πολίτες αδιαφορούν είναι υποχρεωμένοι (γι αυτό πληρώνονται) να βάλουν μια τάξη, έστω και με πρόστιμα.
Αλλά που? Κάθε μέρα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο…Αν θέλουν να εκλεγούν στις επόμενες εκλογές ας παράξουν έργο, αλλιώς είναι υπεύθυνοι για την παρακμή της πόλης και να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος θα απόσχει και από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, όπως και χθες.

Ο Αη-Σιχτήρης

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

 1. Ο/Η ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ λέει:

  Αγαπητέ Αη-Σιχτήρη (σαν να λέμε Αη Βασίλη).

  Τα σχόλια σου για την κατάσταση της πολιτικής ζωής της χώρας μας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.
  Το ερώτημα που θέλω να θέσω εγώ είναι το εξής: Μήπως εντέχνως μας οδηγούν στην αποχή και την απαξίωση των θεσμών αυτής της χώρας; Είναι τυχαίο που στις περισσότερες χώρες στον κόσμο η αποχή από τις εκλογές (εθνικές, κλπ) αγγίζει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει το 50%; Μήπως είναι άλλο ένα ωραία στημένο παιχνίδι των ισχυρών ώστε να κάνουν την δουλειά τους ήσυχα και απρόσκοπτα αφού εμείς αποφασίσαμε να απέχουμε; Μήπως τελικά τους βολεύει αυτή η κατάσταση; Η δικιά μου άποψη είναι πως ναι, τους βολεύει να είμαστε μακριά τους.
  Γι’αυτό λοιπόν θεωρώ λάθος μεγάλο την αποχή. Όμως τελικά τι να ψηφίσεις; Όλοι ίδιοι είναι με μια μικρή διαφορά στο περιτύλιγμα και στο χρώμα.
  Άποψη μου είναι να ξεκινήσουμε σιγά σιγά, και με βάση τις δοκιμασμένες ελληνικές αξίες και θεσμούς, να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας, κατόπιν το περίγυρο μας (οικογένεια, φίλους, κλπ). Όταν το νερό πλέον έχει μπει στο αυλάκι, συνεχίζουμε με την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ρίχνουμε στον εκλογικό Καιάδα αυτούς που τώρα δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τον εαυτούλη τους και λίγους δικούς τους. Όντως ο Δήμος, (Χώρα), μας δεν πάει παρακάτω στην κατάντια σε όλα τα επίπεδα, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν και θα υπάρξουν άνθρωποι, (ιδιαίτερα η γενιά των 30-45), οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά, καθαροί από τις όποιες συμφωνίες, δεσμεύσεις, και συμφέροντα τους κρατάνε δέσμιους.
  Δεν φταίνε ούτε οι καπνιστές, ούτε οι μετανάστες, ούτε κανείς. Φταίμε εμείς που τα αφήσαμε όλα να ξεφύγουν γιατί βολευτήκαμε κάποια στιγμή από την κατάσταση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε, τουλάχιστον μια φορά, πει «Δεν βαριέσαι αδερφέ, εμείς θα την αλλάξουμε αυτήν τη χώρα; ». Όμως πρέπει να πούμε όλοι μας τώρα, ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, και να το εννοούμε, ώστε να αρχίσει η αλλαγή. Και αυτή τη φορά να είναι ΚΑΘΑΡΗ, ΑΧΡΩΜΗ και ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ.

  Με τιμή

 1. 9 Ιουνίου 2009

  […] Μηνύματα… […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.