Ενα κεντρικό νοσοκομείο στο Λασίθι

Share

Για την ανάγκη ενός κεντρικού νοσοκομείου στο Λασίθι, μίλησε στη Τουρλωτή σήμερα (Τρίτη) ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την τελετή θεμελίωσης του πρώτου πανελλαδικά περιφερειακού ιατρείου.

Πράγματι σήμερα υπάρχουν τέσσερα νοσοκομεία στο Νομό Λασιθίου και κανένα από αυτά δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, ενώ παρουσιάζουν το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος ανά κάτοικο. Αν υπήρχε ένα κεντρικό, τότε οι υπηρεσίες θα αναβαθμίζονταν άμεσα, το προσωπικό θα ήταν υπεραρκετό για να καλύψει τις ανάγκες, αλλά και θα γινόταν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Μανόλης Σκουλάκης και νυν γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, όταν στις αρχές του 2008 κατά την επίσκεψη του στο νομό, δήλωσε ότι ήταν στις προθέσεις του όταν ήταν υπουργός. Το γεγονός τελικά αποσιωπήθηκε λόγω του ότι θεωρήθηκε (από κάποια τοπικά στελέχη) πιθανό να δημιουργήσει “εντάσεις”…

Ηδη μετά από πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, χρηματοδοτήθηκε με 50.000 ευρώ από τη Νομαρχία Λασιθίου, η μελέτη για τον υγειονομικό χάρτη του νομού, που μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Πιστεύω βέβαια ότι εκεί που θα υπάρξει η κόντρα θα είναι στη θέση του κεντρικού νοσοκομείου. Η Ιεράπετρα για παράδειγμα μιλά για γεωγραφικό κέντρο, με τη λογική ότι θα βρίσκεται στα όρια του Δήμου της. Από την άλλη, αυτή η λογική θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση την πρωτεύουσα του νομού ως κέντρο των διοικητικών και λοιπών υπηρεσιών, γεγονός το οποίο φάνηκε και κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Λασιθίου.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Ο/Η George λέει:

    Τι εγινε;;;; Τωρα σε αντιγραφουν κιολας;;;;

  1. 31 Οκτωβρίου 2008

    […] Ενα κεντρικό νοσοκομείο στο Λασίθι ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 7:10 | […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.