Η αντισεισμική θωράκιση του Νοσοκομείου

Share

Ενα θέμα προτεραιότητας που πολλά χρόνια τώρα θα έπρεπε να έχει επιλυθεί, είναι η αντισεισμική θωράκιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου (ίδιο πρόβλημα) έχει ήδη ολοκληρώσει την στατική ενίσχυση του και ουσιαστικά δεν έχει πρόβλημα πλέον.Υγεία Αντιθέτως, το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ένα έργο που ενώ ξεκίνησε την ίδια περίοδο, συνεχίζει να βρίσκεται σε στάσιμο σημείο.

Την Δευτέρα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ο νέος Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Χαριτάκης και το πρώτο θέμα που του τέθηκε από την Διοίκηση (αλλά και τον Σύλλογος εργαζομένων), ήταν η στατική επάρκεια του παλαιού κτηρίου και η ανάγκη να προχωρήσει η στατική ενίσχυση.

Είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και που από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα, αποτελεί κίνδυνο που δεν φαίνεται να έχει αξιολογηθεί στον βαθμό που πρέπει από τους αρμόδιους.

Οταν είχα οριστεί στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, γνωρίζοντας το πρόβλημα, είχα αναζητήσει τον φάκελο και τις σχετικές μελέτες, προκειμένου να βγουν από τα συρτάρια και να ασκηθεί πίεση για την επίλυση του.
Στη σχετική τοποθέτηση που είχα κάνει, είπα πως αν σαν Συμβούλιο μπορούμε να κάνουμε κάτι, αυτό είναι δρομολογήσουμε τη λύση στο πρόβλημα της στατικής επάρκειας του κτηρίου.
Το θέμα βρίσκεται μπλεγμένο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και χρειάζεται να γίνει σοβαρή παρέμβαση για να απεμπλακεί. Ο κ. Χαριτάκης έδειξε να κατανοεί την κατάσταση και ελπίζω να συμβάλει ώστε να βρεθεί λύση.

Εκατοντάδες ζωές βρίσκονται σ’ έναν χώρο εξαιρετικά επικίνδυνο και θέλω να ελπίζω πως ο Εγκέλαδος θα μας κάνει την χάρη να αργήσει να μας επισκεφτεί…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.