Περί ασυμβίβαστου

Share

Στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της ΔΑΕΑΝ Γιώργου Βάρδα και του Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου κ. Βαρκαράκη. Αιτία η παρέμβαση του κ. Βαρκαράκη προς αποτροπή εργασιών με εντολή του Βάρδα και όχι με απόφαση (ως έπρεπε) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΑΝ.
Είναι μια συνήθης πρακτική του Βάρδα που έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα και όχι μόνο με τον κ. Βαρκαράκη.

Τέθηκε μάλιστα θέμα επειδή ο κ. Βαρκαράκης έχει “αντικρουόμενα συμφέροντα” με αυτά της ΔΑΕΑΝ. Μα νομίζω ότι ο κάθε εκπρόσωπος ενός φορέα που συμμετέχει με την ιδιότητα του σε κάποιο συμβούλιο, επιτροπή ή όργανο, είναι προφανές ότι μπορεί να έχει “αντικρουόμενα συμφέροντα”. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους συμμετοχής. Μέσα από μια διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας να αποφεύγονται προβλήματα, εντάσεις, κλπ.
Δηλαδή είναι δυνατόν να εκπροσωπούνται φορείς που είναι άσχετοι με το αντικείμενο; Τότε ποιος ο λόγος συμμετοχής τους; Αυτά λοιπόν είναι προφάσεις και γελοιότητες και αν κάποιοι ενοχλούνται από τα “αντικρουόμενα”, ας καταργήσουν για παράδειγμα και την συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων στα συμβούλια ή του επιμελητηρίου, μια που και αυτοί έχουν σε διάφορες περιπτώσεις “αντικρουόμενα συμφέροντα” με την διοίκηση.

Ομως, αν δεν κάνω λάθος, μπορεί ο κ. Βαρκαράκης να προτάθηκε (για την ιδιότητα του) από την μειοψηφία, αλλά έγινε αποδεκτός ομόφωνα. Ή κάνω λάθος; Προς τι λοιπόν η επίθεση; Μήπως γιατί έχουν τεθεί και άλλα ζητήματα; Οπως στοιχεία (πχ οικονομικά…) που κ. Βαρκαράκης ζητά ως έχει δικαίωμα και του τα αρνούνται (ο Βάρδας); Τι κρύβεται πίσω από αυτή την τακτική;

Σίγουρο (και ότι τυχαίο) είναι πως από την στιγμή που τοποθετήθηκε Πρόεδρος ο Βάρδας, ξεκίνησαν τα προβλήματα και η ένταση…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Και του κουνενάκη τα συμφέροντα είναι ασυμβιβαστα με του Αγιου γιατι δεν παραιτείται?????

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Με τον βοσκο που βαλανε τι περιμένατε να μην γενει μπάχαλο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.