Το θέμα του ΧΥΤΑ είναι μια βόμβα

Share

Από την ενημέρωση που έκανε ο Πανίκος Καρατσής, επιβεβαιώνεται και επίσημα ότι υπάρχει ζήτημα με τον ΧΥΤΑ. Παραδέχεται (λέει) ο ΕΣΔΑΚ ότι “υπήρξε αστοχία στην κατασκευή και κακή εκτίμηση ως προς την χωρητικότητα του“, αλλάταυτόχρονα έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός νέου κυττάρου“. Δηλαδή ποιο είναι το συμπέρασμα;ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου, Νέο κύταρο - 200901281602

Πιο αποκαλυπτικός ο Γιάννης Λασιθιωτάκης, εκείνο που είπε είναι ότι “δεν υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει μια πρόταση“, δηλαδή παραπληροφορεί ο Καρατσής.
Επιβεβαιώνει
τους φόβους που είχαν εκφραστεί, αποκαλύπτοντας ότι Τεχνική Εκθεση του ΕΔΣΑΚ, λέει πως η ζωή του κυττάρου “μόνο με τα απορρίμματα του Αγίου Νικολάου είναι μέχρι και 18 μήνες”. Γεγονός που σημαίνει ότι και με τα απορρίμματα των άλλων δήμων, θα έχει γεμίσει σε περίπου έναν χρόνο και αν λάβουμε υπόψιν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ανακυκλώσιμα!

Ο Κωστής Τσουκάκης, εξέφρασε την απορία του μήπως οι σύμβουλοι που ψήφισαν την πρόταση (συνέχισης της απόθεσης των απορριμάτων και από άλλους δήμους) στην προηγούμενη συνεδρίαση, άλλαξαν γνώμη και θέλουν να ξαναβάλουν το θέμα. Τέλος, διερωτήθηκεπου θα ρίχνει ο Αγιος Νικόλαος τα απορρίμματα του;“.

Ο Δημήτρης Κουνενάκης, δήλωσε πως “το θέμα του ΧΥΤΑ…. είναι μια βόμβα η οποία υπάρχει στον Αγιο Νικόλαο και είναι ένα πρόβλημα το οποίο το βάζουμε κάτω από το χαλί… όντως στο μέλλον δεν φαίνεται καμία αχτίδα φωτός… είμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη… το πρόβλημα δεν λύνεται… και μόνοι μας να μείνουμε δεν προλαβαίνουμε“.

Από το σύνολο των τοποθετήσεων[1. Ακούστε όλες τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο] φαίνεται ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως σωστά είχε επισημανθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε σχετική ανάρτηση[2. Πρόβλημα με τα σκουπίδια].
Ο Κουνενάκης μάλιστα ομολογεί την αδιαφορία για το πρόβλημα (“το βάζουμε κάτω από το χαλί”) και ανυπαρξία λύσης.
Δηλαδή, για να το θέσω ξεκάθαρα, σε λιγότερο από ένα χρόνο δεν θα έχουμε τι να κάνουμε τα σκουπίδια μας, λόγω έλλειψης σχεδιασμού και αποτυχίας διαχείρισης του προβλήματος.

Ας περιμένουμε λοιπόν την “βόμβα” να σκάσει.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.