Υποδομές που θα σέβονται τα ΑΜΕΑ

Share

Παρά την σχετικά μικρή συμμετοχή στη ψηφοφορία1 με θέμα “Πιστεύετε ότι ο Αγιος Νικόλαος είναι φιλικός για τα ΑΜΕΑ;”, έδειξε ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία (94%!) οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο Αγιος Νικόλαος δεν είναι φιλικός με τα ΑΜΕΑ αλλά και τους γονείς με τα παιδικά καροτσάκια.

Νομοθεσία που υπάρχει εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υποδομές που σε περίπτωση που θελήσουμε να τις προσαρμόσουμε, θα απαιτηθεί πολύ μεγαλύτερο κόστος παρά αν αυτό είχε γίνει εξ αρχής.

Δυστυχώς (το λέω για πολλοστή φορά), δεν φαίνεται να υπάρχει η βούληση για σεβασμό των ΑΜΕΑ. Πέρα από μεγαλοστομίες, η πράξη δείχνει άλλα.

Εχετε προσέξει που υπάρχουν δημόσιες θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ στην πόλη; Σχεδόν πουθενά. Ακόμα και οι ιδιωτικές συχνά βρίσκονται κατειλημμένες από άλλα οχήματα2.

Εδώ και καιρό έχω απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη3, ενώ στις προθέσεις μου είναι στο προσεχές διάστημα να στείλω συμπληρωματικά στοιχεία για το θέμα.

Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή η νοοτροπία που επικρατεί (όχι μόνο στον Δήμο μας) και να σχεδιάζοται υποδομές που θα σέβονται τα ΑΜΕΑ. Μέχρι τότε πρέπει να επισημαίνονται αυτά τα προβλήματα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ευαισθητοποίηση από μεριάς των αρχόντων μας, αλλά και των πολιτών που αδιαφορούν…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.