Επιστολή διαμαρτυρίας πολίτη

Share

Την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε συμπολίτης μας προς τον Δήμο Αγίου Νικολάου, την οποία κοινοποιεί στη Νομαρχία Λασιθίου, τη εφημερίδα “Ανατολή” και τα εστιατόρια της περιοχής:

Στη διασταύρωση των οδών Πρίγκηπος Γεωργίου 4 και Καπετάν Ν. Φαφούτη έχουν τοποθετηθεί κάδοι σκουπιδιών τα τελευταία χρόνια. Μπορώ να βεβαιώσω ως παλιός κάτοικος της περιοχής ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι και πέρυσι, δεν είχε σημαντικά προβλήματα. Δυστυχώς φέτος κάποιο/α, το πλέον πιθανόν, εστιατόριο/α, παρά την κρίση στο τουρισμό φροντίζουν να υποβαθμίζουν τη γειτονιά απορρίπτοντας στους κάδους καθημερινά υγρά και λάδια, τα οποία με την συμπίεση, χωρίς να γίνεται στεγανά από το απορριμματοφόρο, έχει αποτέλεσμα να χύνονται καθημερινά στο δρόμο τεράστιες ποσότητες ακάθαρτων υγρών.  Πλένοντας προσωπικά το δρόμο με νερό και παρατηρώντας την έκταση που κατέλαβε το νερό, υπολογίζω τα ημερήσια ακάθαρτα υγρά και λάδια, από 5 έως 25 κουβάδες, ανάλογα την ημέρα.

Έτσι φέτος αντί να φροντίζουμε την καθαριότητα και τη δημόσια υγεία έχομε δρόμους στο κέντρο του Αγ. Νικολάου και δίπλα σε ακριβά εστιατόρια που όχι μόνο δυσφημίζουν την περιοχή αλλά είναι εστία μόλυνσης. Εγώ επικοινώνησα προσωπικά με τους εστιάτορες της γειτονιάς για να τους θίξω το πρόβλημα χωρίς όμως να βρεθεί λύση.

Ο δήμος έχει ενημερωθεί επανειλημμένως τηλεφωνικά από εμένα αλλά και με επιστολή  από το εστιατόριο «Πέλαγος» και έχει έλθει και η δημοτική αστυνομία για αυτοψία που το βεβαίωσε. Οπότε φωτογραφικές αποδείξεις περιττεύουν. Το θέμα έχει προκύψει από την αρχή του καλοκαιριού οπότε άρχισε και η επικοινωνία με τους αρμόδιους.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε εντός 5 εργάσιμων ημερών να λύσετε το πρόβλημα αλλιώς θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου, εναντίον του Δήμου, του υπεύθυνου εργολάβου καθαριότητας και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Με τιμή,

Φαρσάρης Μιχάλης

 

Να επισημάνω και εγώ, ότι πολλά από τα προβλήματα που έρχονται και σε μένα, σπάνια αντιμετωπίζονται. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα τα παράπονα έχουν αυξηθεί και αφορούν κύρια τον τομέα της ανακύκλωσης. Πολλές φορές επίσης, έχω αναφέρει (χωρίς αποτέλεσμα) την ανάγκη λήψης μέτρων και εναντίων αυτών των λίγων που δεν σέβονται τους συμπολίτες τους.

Τέλος, αναρωτιέμαι γιατί τα σύγχρονα (;) απορριμματοφόρα του εργολάβου, δεν είναι στεγανά;

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σίγουρα τα λάδια δεν τα χάνουν αυτοι στους οποιους απευθύνθηκες;;;;

  Γιατι η ποσότητα είναι μεγάλη και δεν δικαιολογείτε απο τη μειωμένη τουριστικη κίνηση!!!!!!!!!!!!

 2. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  πάμε ..πάμε .. για να δούμε καμια σοβαρή ριζοσπαστική ενέργεια ..άντε γιατι μέχρι τώρα οι μόνες ριζικές αλλαγές που γίνονταν ήταν οι «οικολογικοί» περίπατοι ..

 1. 24 Αύγουστος 2009

  […] Επιστολή διαμαρτυρίας πολίτη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.