Αναβολή στο 3ο Γυμνάσιο;

Share

Η επιμονή στην αλλαγή χωροθέτησης του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, ενέχει πλέον σοβαρό κίνδυνο να μην λειτουργήσει, όπως ήδη έχω επισημάνει1.

Εξ αρχής ο Δημήτρης Κουνενάκης, σαμπόταρε ουσιαστικά τη λειτουργία του στον Αγιο Νικόλαο, ώστε να το μεταφέρει στην Ελούντα, παρά τα σοβαρά ζητήματα που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει.
Αποψη μου είναι
πως αν η Νομαρχία Λασιθίου ανεπηρέαστη αποφάσιζε, δεν θα δεχόταν την μεταφορά. Την ίδια άποψη έχω και για την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, η οποία νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενη…

Να σημειώσω, ότι η ίδρυση γυμνασίου στην Ελούντα είναι ένα  θέμα που πρέπει να εξεταστεί με την ανάλογη σοβαρότητα. Ομως, η μεταφορά από τον Αγιο Νικόλαο, είναι άλλο ζήτημα.

Πως είναι δυνατόν να διεκδικείς 3ο Γυμνάσιο για τον Αγιο Νικόλαο και μετά να λες ότι δεν χρειάζεται στην πόλη, αλλά πρέπει να μεταφερθεί στην Ελούντα;
Ποια η αξιοπιστία
της διεκδίκησης, τη μια μέρα να ιδρύεται και την άλλη να το μεταφέρεις; Δεν μπορείς να λες ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στέγης στον Αγιο Νικόλαο και μετά με τις αποφάσεις σου να το αναιρείς.
Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

Από τα γεγονότα φαίνεται, πως η επιλογή Κουνενάκη ήταν πολιτική. Πρόσθετη απόδειξη ότι η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ανεξάρτητα πολιτικού χώρου, στηρίζει την ίδρυση του γυμνασίου στον Αγιο Νικόλαο.

Δυστυχώς, με την τακτική της Δημοτικής Αρχής, πολύ φοβούμαι πως δεν θα λειτουργήσει στο τέλος. Τα περιθώρια στενεύουν και καλό είναι με ωριμότητα να αντιμετωπιστεί το θέμα και όχι στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η λύση βρίσκεται στην ίδρυση Γυμνασίου Ελούντας και όχι στην μεταφορά του υπό ίδρυση. Ας αλλάξουν τακτική και ας επικρατήσει η σύνεση, διαφορετικά θα φέρουν και την πλήρη ευθύνη για την μη λειτουργία του πουθενά…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.