Αλλού προχωρούν (2)

Share

Θέλοντας να αξιοποιήσει τον πλούσιο πολιτιστικό θησαυρό της Κρήτης με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και πολυμέσων και την έρευνα που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, το ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνης προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας δημιουργικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του δήμου Αρκαδίου.

Στόχος του ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνης είναι να δημιουργήσει μία ζώνη δημιουργικότητας ανάλογη με τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και ένα αεροδρόμιο γνώσης (innovation airport) στη Περιφέρεια Κρήτης.

Στελέχη της Θερμοκοιτίδας έκαναν σημαντικές επαφές, συμφωνίες & συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς, clusters και θερμοκοιτίδες στο χώρο των δημιουργικών επιχειρήσεων από όλη τη Ευρώπη καθώς επίσης και θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα που ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνης.

Κορυφαία εταιρία συμβούλων από τη Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συνεργαστεί με τη Θερμοκοιτίδα Δημιουργικών Επιχειρήσεων για τη ανάπτυξη των δημιουργικών επιχειρήσεων σε όλη τη Ελλάδα.

Το ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου είχε μια σχεδόν παράλληλη πορεία με αυτή του Αγίου Νικολάου, μόνο που εδώ ακόμα δεν ξέρω αν τα αν τα βρήκαν με το ποιος θα πάρει ποιο οικόπεδο. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε ουραγοί της υπόλοιπης Κρήτης…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.