Η “Ωρα της γης”

Share

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30 είναι η “Ωρα της γης”1. Πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης– στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.Η "Ωρα της γης"

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη (ο φετινός στόχος), αναμένεται να συμμετάσχουν στην «Ώρα της Γης».

Πάνω από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης.

Από την κατάσταση συμμετεχόντων, απουσιάζει ο Δήμος μας, σε αντίθεση για παράδειγμα με την Ιεράπετρα, ενώ μικρή είναι η συμμετοχή γενικά από την Κρήτη.

Πιστεύω ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου πρέπει από φέτος να δηλώσει την στήριξη του στην εκστρατεία (πέρυσι δεν συμμετείχε) και περιμένω να το πράξει εντός των ημερών ή βάζοντας το – αν είναι αναγκαίο – ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΥΓ: Επιπλέον, εκτός από μεμονωμένους πολίτες, την στήριξη τους μπορούν να δηλώσουν σχολεία, επιχειρήσεις, οργανισμοί και άλλοι φορείς.

  1. Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της εκστρατεία  “Ωρα της γης”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Λετε μαζί με την ωρα της γης να ήρθε και η ωρα του Κουνενάκη?

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλά τα γράφεις. Και ο δήμος Σητειας ανακοίνωσε οτι συμμετεχει. Εδω κοιμούμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.