Η φρεγάτα “Θεμιστοκλής”

Share

Η φρεγάτα “Θεμιστοκλής” διαθέτει μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τα ενδότερα της και να θαυμάσω από κοντά τις δυνατότητες της.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στην Ολλανδία το 1981 και ήρθε στην Ελλάδα το 2003.
Εχει μήκος 130.5 μέτρα, μέγιστο βύθισμα 6.5 μέτρα και εκτόπισμα 3500 τόνους. Διαθέτει δύο ζευγάρια μηχανές Rolls Royce και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση. Οι μικρότερες όταν δεν υπάρχει η ανάγκη για ταχύτητα προκειμένου να γίνεται και οικονομία στα καύσιμα και οι μεγαλύτερες για όταν θέλει να αναπτύξει ταχύτητα.

Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Harpoon και Sea Sparrow, πυροβόλο Oto Melara, σύστημα Phalanx, τορπίλες και συστήματα αντιμέτρων. Μπορεί ακόμα να φιλοξενήσει ένα ή δύο (ανάλογα με τον τύπο) ελικόπτερα.

Πιστεύω όμως ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι το προσωπικό της που αριθμεί περίπου 180 άτομα άνδρες και γυναίκες. Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσεις να διατηρήσεις ετοιμοπόλεμο και σε άριστη κατάσταση ένα τέτοιο πλοίο.

Ελπίζω να δοθεί ξανά η δυνατότητα στον Αγιο Νικόλαο να φιλοξενήσει (και σε μας να επισκεφτούμε) ανάλογα πλοία.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.