Είναι εγκληματικό

Share

Κυκλοφορούν το βράδυ, με όλα τα πίσω φώτα καμένα… Αν μάλιστα έρχεται από απέναντι άλλο όχημα, τα φώτα του σε δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο να τα δεις και είναι πολύ πιθανό να πέσεις πάνω τους χωρίς να καταλάβεις καλά-καλά τι έγινε. Αλλά ακόμα και τη μέρα, δεν βλέπεις πότε φρενάρουν…

Αλλες φορές, τα βλέπουμε με λαμαρίνες σαν ξυράφι λόγω κάποιου ατυχήματος ή χωρίς προφυλακτήρες, να κυκλοφορούν και να υπάρχει κίνδυνος να “σφάξουν” κυριολεκτικά κάποιον πεζό. Διαφεύγει πιθανόν ότι τα οχήματα σχεδιάζονται με τρόπο ώστε να μειώνουν (και) τις συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος με πεζούς.

Να μην αναλύσω και το θέμα των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, ειδικά μοτοσυκλέτες (άλλες την έχουν κάτω από το φτερό, οπότε είναι σαν να μην υπάρχει) ή που έχουν κάνει αλλαγή στις εξατμίσεις και ξεσηκώνουν τον τόπο απ’ όπου περάσουν.

Βλέπουμε και περιπτώσεις όπου κλούβες ή αγροτικά, έχουν “στοιβαγμένους” εργαζόμενους σαν ζώα, χωρίς ζώνες φυσικά και με ελάχιστη έως ανύπαρκτη ασφάλεια.

Η ανοχή σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι μηδενική. Ας ξεκινήσει η αστυνομία με συστάσεις και ας σκληρύνει την στάση της. Είναι εγκληματικό να κυκλοφορούν κάποια οχήματα, αλλά τα βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στον δρόμο, και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.