Με θεωρίες αποφασίζουμε

Share

Απουσίαζα και δεν μπόρεσα να παραστώ στη συνεδρίαση για τον δακτύλιο στον Αγιο Νικόλαο. Ετσι πληροφορήθηκα τα λεχθέντα μέσω τρίτων.

Ακόμα και τώρα που έχει λήξει(;) το θέμα, προβληματίζομαι. Εχετε παρατηρήσει τι πρόβλημα υπάρχει το πρωί στο κέντρο ειδικά της πόλης; Ουρά τα αυτοκίνητα και αργός ρυθμός κυκλοφορίας.
Περίμενα η πρώτη πρωτοβουλία του Δήμου θα ήταν να λύσει αυτό το πρόβλημα πρώτα.

Αντίθετα, με παιδικό πείσμα, κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει να βάλουν δακτύλιο το βράδυ. Μα δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανείς το βράδυ. Υπάρχει πρόβλημα, κρίση στον τουρισμό. Απορώ πως δεν το βλέπουν.

Οι επαγγελματίες παρά τις ενστάσεις τους, δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν στην εφαρμογή του.

Αλλά ακόμα και τις υπόλοιπες παραμέτρους του μέτρου αν δούμε θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για προχειρότητα.
Για παράδειγμα, στη Χερσόνησο, το μέτρο ισχύει από 9 έως 11 το βράδυ. Μόλις δύο ώρες. Και εκεί, υπάρχει σαφώς περισσότερη κίνηση. Εδώ για ποιο λόγο και με ποια μελέτη – ποιων συγκοινωνιολόγων – προχώρησαν σε αυτή την πρόταση;

Για το θέμα είχα αρθρογραφήσει1, θέλοντας να καταθέσω να συμβάλω στον γενικότερο προβληματισμό για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα χωρίς ακραίες λύσεις. Δεν κουβεντιάστηκε καν το θέμα. Δεν με ενοχλεί βέβαια αυτό, αλλά προβληματίζομαι με την λογική που επικρατεί στον Δήμο.

“Θεωρούμε” είπε η Αντιδήμαρχος… Μάλιστα… Με θεωρίες και όχι τεκμηριωμένα, λαμβάνονται αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την πόλη.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 30 Ιουνίου 2008

    […] Με θεωρίες αποφασίζουμε ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.