Αρση της αναστολής στο Μιραμπέλλο

Share

Σχεδόν πλήρη άρση της αναστολής εκτέλεσης εργασιών στο Μιραμπέλλο1 πληροφορήθηκα πως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας, κατόπιν του αιτήματος της επιχείρησης. Αγιος Νικόλαος, Λιμενικά έργα στο Ξενοδοχείο Μιραμπέλλο.Το μόνο τμήμα που δεν θα συνεχιστούν οι εργασίες είναι το “τεχνητό νησί”  (αυτό που φαίνεται αριστερά στο σχέδιο) και το οποίο θα ενωνόταν με την ξηρά με πλωτή εξέδρα.
Υπήρχαν πολλές πιθανότητες για αυτή την εξέλιξη,  μετά τους ελέγχους που έγιναν με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπήρχε καταστρατήγηση των μελετών, αλλά και προ του κινδύνου να προκληθεί καταστροφή και του έργου και του περιβάλλοντος με την διακοπή των εργασιών.
Σε αυτό συνέβαλε, ότι έπεσαν οι τόνοι και μπόρεσε να υπάρξει συνεννόηση και διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Πιστεύω πως η απόφαση είναι μια συμβιβαστική λύση, χωρίς νικητές και ηττημένους. Και η επιχείρηση θα μπορέσει να λειτουργήσει και η κίνηση βγαίνει κερδισμένη μια και πέτυχε κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής μας.
Νομίζω ακόμα, ότι η κοινωνία μας είναι μικρή για να καταφεύγει για τέτοιου είδους θέματα στα δικαστήρια. Μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε εκ των ενόντων, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.
Ο χειρότερος συμβιβασμός, είναι προτιμότερος από την καλύτερη δικαστική απόφαση. Μακάρι να συνεχιστεί ο διάλογος και μέχρι την ημερομηνίας εκδίκασης να έχει αποσυρθεί η προσφυγή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 21/02/2009: Ο αναγνώστης “ΜΜ”, έστειλε ένα απόσπασμα του σχεδίου “Λ-2”, το οποίο παρουσιάζει το σχέδιο ανατολικότερα από αυτό που έχω αναρτήσει. Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

21 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Να δουμε τώρα τι συμβουλή θα τους δώσει ο κουνενάκης για να ξαναμπλοκάρουνε το έργο.

 2. Ο/Η MM λέει:

  Μήπως μπορεί να εμφανιστεί το σχέδιο και λίγο πιο δεξιά, για να φανεί και η φυσική θαλάσσια σπηλιά που υπήρχε εκεί, καθώς και τα όρια των όμορων ιδιοκτησιών ;

 3. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Μακάρι να το είχα ολόκληρο, αλλά το τράβηξα με το κινητό μου όταν παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχω άλλο.

 4. Ο/Η MM λέει:

  Καλό θα είναι να βρεθεί πάντως, αλλιώς η παρουσίαση του θέματος στην ιστοσελίδα, θα είναι ελλιπής-αποσπασματική και θα οδηγήσει σε παραπλανήσεις. Νομίζω ότι η παρουσίαση και του υπολοίπου σχεδίου, θα φωτίσει καλύτερα τα πράγματα.

 5. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Το απόσπασμα του σχεδίου είναι από παλαιότερη ανάρτηση μου και δεν έχω κάτι άλλο όπως σας είπα. Αν το έχετε στείλτε το μου και ευχαρίστως θα το παραθέσω.

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  η κινηση δεν ειναι κερδισμενη,ηττα μεχρι τελους βλεπω και σιγουρα αυτοι δεν εχουν καλη θεληση.

 7. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Και μόνο που μπλόκαρε το έργο έστω και για το διάστημα που το έκανε, αλλά και που τελικά δεν θα συνεχιστεί ολόκληρο, είναι και αυτό μια νίκη. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.

 8. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ λέει:

  Παίδες αυτοσυγκράτηση,
  το ματς δεν ήταν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για να μιλάμε με τέτοιους όρους.
  Ουσιαστικά με τη προσφυγή μας, άνοιξε μια μεγάλη δημόσια (και όχι στα πλαίσια κάποιου Δημοτικού Συμβουλίου) συζήτηση για το πώς εννοούμε τη τουριστική ανάπτυξη του τόπου, ποιά πρέπει να είναι τα όρια της επιχειρηματικής παρέμβασης, πως μπορούμε να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον και τέλος αν για όλα αυτά πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο για το οποίο θα έχει λόγο η κοινωνία.
  Βέβαια κάποιοι υποδαυλισμένοι από στενά συντεχνιακά (ξενοδοχειακά) συμφέροντα, παραπληροφορούσαν μιλώντας για τους “υπερευαίσθητους” που βάζουν την ευαισθησία τους πάνω από τα συμφέροντα της πόλης. Οι ίδιοι πότε καλυμμένα και πότε απροκάλυπτα καλούσαν για βίαια αντίδραση…
  Αυτοί οι μηχανισμοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποκαλύψουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το κεφάλαιο όταν απειληθούν τα συμφέροντά του. Αυτοί είναι και οι μόνοι ηττημένοι, αφού είναι εκτεθειμένοι στους πολίτες που έχουν ανοικτά αυτιά και δημοκρατικές ευαισθησίες. Το ίδιο εκτεθειμένη είναι και η ιδιοκτησία ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ Α.Ε που απειλούσε με μαζικές απολύσεις και κλείσιμο των ξενοδοχείων αν δεν περνούσε το δικό της, όσο και αν ανασκεύασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις κατά τη κοινή μας συνάντηση στο Δημαρχείο.
  Στη πόλη μας κάποτε σηκωνόταν οκταόρoφα και δεν κουνούσε φύλλο. Τις εποχές του αποφασίζομεν και διατάσσομεν…Όσο αν κάποιοι νοσταλγούν αυτές τις εποχές, τους διαβεβαιώνουμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και ευτυχώς για την περιοχή. Γιατί αν συνεχίζαμε στο ρυθμό της αυθαιρεσίας, σε λίγο καιρό οι ξένοι δεν θα είχαν τίποτα όμορφο να δουν και θα την κάναν ξεπαρεού. Όπως την κάνουν από Μάλλια και Χερσόνησσο.
  Επί του πρακτέου τώρα παρήχθησαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
  1)Οι αιτιάσεις μας για αντισυνταγματικότητα, έλλειψη χωροταξικού, κλπ…δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, το οποίο σταμάτησε το έργο.
  2)Υπήρξε μερική διακοπή της αναστολής εκτέλεσης του έργου έτσι ώστε τα ημιτελή έργα: α)να μην οδηγήσουν στη δυσλειτουργία του ξενοδοχείου (συμφωνήσαμε εξ αρχής επ αυτού)και β)να μην οδηγηθούμε σε πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση από την ημιτελή προβλήτα που ήταν έκθετη στους καιρούς. (Εδώ έχουν πολύ γέλιο οι αιτιάσεις των μηχανικών της ιδιοκτησίας, που μίλησαν για κινδύνους από αέρηδες ΝΑ 11 μποφωρ!!! και κύματα 2,5 μέτρων) Εν τοιαύτη περιπτώσει κρίμα που τσιμεντώθηκε η πιο ιδανική παραλία του κόσμου για σέρφινγκ 🙂 …Να πούμε εδώ για την ιστορία, ότι η πλευρά μας είχε τεχνική πρόταση για την αντιστήριξη των υπαρχόντων έργων και όχι την κατά 70% ολοκλήρωσή τους.
  3) Η προσφυγή μας στο ΣτΕ ισχύει και η τελική της εκδίκαση της υπολογίζεται το 2015. Αν δικαιωθούμε η εταιρεία ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ Α.Ε πρέπει να επαναφέρει το περιβάλλον «εις την προτεραία κατάσταση» .
  Αυτά είναι τα δεδομένα και τα συμπεράσματα ανήκουν σε όλους μας.

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  και ομως , σεβαστη η θεση σου μιχαλη αλλα εγω πιστευω αλλα,νικη επι πιου θεματος?, αποδηχθεικε οτι το εργο ηταν παρανομο η επιβλαβες?,εγω λεω οτι η πρωσφορα του ξενοδοχειου τα τελευταια 40 χρονια σε θεσεις εργασιας και οικονομικη αιμοδωσια του τοπου και μαλιστα σε φρεσκο και σκληρο χρημα ειναι αναμφησβιτητη,ισως υπαρχουν και αρνητικες επιροες αλλα στην αντιπαραβολη σε μια κλιμακα θετικων αρνητικων η διαφωρα υπερ των θετικων ειναι σιγουρα πολυ μεγαλη ,εκτος αν πιστευουμε οτι ολλοι εμεις οι υποληποι τα κανουμε ολλα τελια,ακομα και αν επιστρεφαμε στην εποχη των σπηλεων οπως προσπαθουν καπιοι,παλη οι ανθρωποι θα ειχαν καπια αρνητικη δραση στο φυσικο χωρο,αλλιως να εξαλιφτουμε εντελως να μην πηραζουμε το περιβαλον.ΑΝ ο ξενοδοχος εφτιαχνε μια χαβουζα χημικων,τοξικων η ραδιενεργων αποβλητων θα λεγαμε ολλοι ΟΧΙ αλλα τωρα δεν υπαρχει θεμα περιβαλοντικο ουτε τιπηκα ουτε ουσιαστικα,και ομως αυτοι οι 15 πηγαν τον πολητη στο δικαστηριο τοσο προοδευτικοι και δημοκρατες,μαλον ιδεολογικοι οι λογοι,πιστευεις οτι ολοι μας στον μικροκοσμο του βιου μας σε καθημερινη βαση αλλα και μακρωπροθεσμα δεν εχουμε αποκλησεις απο νομους και κανονες πασης φυσεως και περιβαλοντικης?, εγω λεω εχουμε, αν εψαχνε λοιπον ο καθε ενας να βρει το οποιο αρνητικο σημειο του αλλου για να τον παει δικαστηριο τι κοινωνια θα ειμασταν ,σιγουρα οχι κοινωνια αλλα ουτε ατομα καλης θελησης.

 10. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Αρχική κατάσταση;
  Δηλαδη θα φτιάξουν μόλο τώρα και
  θα βάλουν γερανό να τον χαλάσει
  σε 6 χρόνια; (!!!!)

  Απλά νόμιζαν ότι αφού πέρασε
  η παραλία μέσα στο …λιμάνι
  θα περνούσε πολύ εύκολα το
  ..λιμανάκι στο ξενοδοχείο.

  Όσο για την ομάδα των nottos
  μπορούν να ασχοληθούν τώρα με
  το γήπεδο του ΠΑΟ. Να απετήσουν
  να συμμετέχει και η κατασκευαστική
  του Ξύπρα αφού δεν έχει το
  παιδί να φάει.

 11. Ο/Η MM λέει:

  Βρήκα ένα μικρό απόσπασμα από το σχέδιο Λ-2, που είναι η συνέχεια προς τα ανατολικά, και το στέλνω για ανάρτηση.

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΒΑΣΙΛΗ λες΄΄(στην πολη μας καποτε σηκονωταν οκταοροφα και δεν κουνουσε φυλλο. Τις εποχες του αποφασιζωμεν και διατασομεν….οσο αν καπιοι νοσταλγουναυτες τις εποχες,τους διαβεβαιονουμε οτι εχουν περασει ανεπιστρεπτι.) …στην πρωτη παραγραφο δεν καταλαβαινω πως το οκταοροφο πηραζει το περιβαλον,και αν ενοεις παρανομιες το συμπερασμα ειναι μαλον αφθαιρετο ,το δευτερο μερος της παραγραφου εμενα με παραπεμπει σε ακραια πραγματα,μου μιαζει να λεει οτι ΄΄τωρα εμεις οι 15 κανουμε κουμαντο εδω,ξεχαστε συνταγμα ,δημοκρατια,νομους,ατομικα δικαιοματα,θα εφαρμωσουμε τα δικα μας ,οπως εμεις τα ενοουμε.!!!!!

 13. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Το σχέδιο αναρτήθηκε και βρίσκεται στην “Προσθήκη”.

 14. Ο/Η Bαγγέλης λέει:

  Το αν κάποιος ξενοδόχος ή άλλος επιχειρηματίας προσφέρει εργασία σε εργαζομένους δεν σημαίνει ότι όλα γίνονται ιδιοκτησία του. Εντάξει προς το παρόν βρίσκουν εργασία ένα ποσοστό εργαζομένων. Τι θα συμβεί όμως όταν τσιμεντοποιήσουμε την ακτογραμμή του κόλπου Μεραμπέλλου; Τότε οι επισκέπτες τι θά έρχονται να βλέπουν ; Ο κάθε τόπος έχει την ομορφιά του και χάρη σε αυτήν γίνεται και τόπος προορισμού. Σκεφτήκατε ποτέ ότι κάποιες περιοχές που τώρα αναπτύσσονται τουριστικά χωρίς τις αυθαιρεσίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή μας θα είναι αυτοί οι τόποι προρισμού; Αντι να επενδύουμε σε έργα προστασίας και προβολής του περιβάλλοντος, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι με ποιο τρόπο να καταστρέψουμε και ότι έχει απομείνει…

 15. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ λέει:

  Αγαπητέ ανώνυμε,
  Το οκταόρωφο όχι μόνο ήταν καταφανώς παράνομο, αλλά και αισθητικά άθλιο, δίνοντας ένα από τα πρώτα πολύ δυνατά χτύπηματα στη γραφικότητα της πόλης. Κατά τη γνώμη πολλών από εμάς ξέρεις γραφικότητα και ανάπτυξη μπορούν να συνειπάρξουν (Αν έχεις πάει Γαλαξείδι ίσως με καταλάβεις)
  Τώρα για το άλλο που πέταξες…
  Ούτε οι “15” ούτε οι 10015 μπορούν κατά τη γνώμη μου να επιβάλλουν την άποψή τους σε κανένα και αν με γνώριζες έστω και λίγο δεν θα έλεγες τέτοιο πράγμα. Εμείς επιχειρηματολογούμε ακριβώς για το αντίθετο…δηλαδή για να στο κάνω ψιλά: ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ-ΔΙΕΤΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.
  Ελπίζω και εσύ να μην θες να ξαναγυρίσουμε σε τέτοιες εποχές, ειδαλλιώς άμα το θες(ξέρεις δεν απαγορεύεται) βγες και πες το επώνυμα και με το θάρρος της γνώμης σου.
  Αν πάλι αποφεύγεις την επωνυμία έλα από το μαγαζί για να το συζητήσουμε. Κερνώ καφεδάκι

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στην προηγουμενη ανακοινωση λέγατε οτι το έργο καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση από την έκταση που εμφανίζεται στα εγκεκριμένα σχέδια. Μετά που το μετρήσανε αλλάξατε το τροπαρι. Να δούμε τι αλλο θα βρείτε να μας πείτε.

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Δεν μας είπε κανεις για τον Αφορδακο που ως διαχεριστής συνεταιρισμού είχε λάκο με κατσίγαρο και δημιουργει τεράστιο πρόβλημα στον κάμπο της Κριτσας και για τον αδερφο του που εχει παρανομη ταβέρνα στο καθαρο και τα κονομα. Αλλος συγγενής δεν εχει μπαζωσει στον Αλμυρό;;

  Τι λενε οι δικοι του οι δηθεν οικολογοι;; Γιατί δεν μιλούνε;;

 18. Ο/Η Soula λέει:

  ειναι παρα πολύ εύκολο και ταυτοχρονα πολύ ποταπό να επικαλείσαι περιβαντολλογικούς λόγους για να αναχαιτίσεις μια επιχειρηματική πρωτοβουλία.Εν ονόματι της προστασίας του περιβάλλοντος,ζηταμε την ικανοποιηση αλλων συμφερόντων,ιδιοτελων που αν παρουσιαζονταν γυμνα καμια τυχη δεν θα είχαν..εξαλλου η ζωή στη πόλη και η διαχείριση της μας δειχνουν ότι καμία πρωτοβουλία δεν βασιζεται σε οικολογικές ευαισθησίες!

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κανεις από τους “ευαίσθητους” να δώσει μια απάντηση για τον Αφορδακό;;;;

  Οσοι είναι στις οικολογικές ομάδες έχουν ασυλια;;;; Συγχαρητηρια για την υποκρισία σας.

 20. Ο/Η ik λέει:

  Αγαπητέ Ανώνυμε,
  Δεν “αλλάξαμε κανένα τροπάρι”.
  Αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο Μιραμπέλλο, εκτελείται ένα έργο διαφορετικό και μεγαλύτερο σε έκταση από εκείνο που χωροθετήθηκε και για το οποίο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι.
  Ίσως σου διαφεύγει ότι εκκρεμεί η συζήτηση ενώπιον του ΣτΕ της αίτησης αναστολής και της αίτησης ακύρωσης.
  Μέχρι τώρα το ΣτΕ για την έκδοση τόσο της προσωρινής Διαταγής, όσο και της μερικής ανάκλησής της, δεν μπήκε ακόμα στην ουσία της υπόθεσης.
  Υπομονή λοιπόν……

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το ότι υπάρχει προσφυγή δεν σημαίνει κάτι .Οποιος θέλει καταθέτει και μία και όταν γίνει η συνεδρίαση θα δούμε τι θα βγει .Απο εκεί και υστερα οι μετρήσεις που έγιναν από τη νομαρχία δεν έδειξαν υπερβαση της άδειας .Στην ανατολή γράφει ότι ” Η Αντινομάρχης κα Μαρία Πρατσίνη επιβεβαίωσε την πληροφορία επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις από τους ελέγχους που έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία. ” και κανείς δεν το διέψευσε .Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.