Η λύση βρίσκεται σε άλλους πόρους

Share

Απορώ που αυτό που ήταν φανερό για μένα και υποθέτω για τον περισσότερο κόσμο, πως δεν το αντιλήφθηκαν οι Δήμαρχοι, ώστε να διαπραγματευτούν εξ αρχής εναλλακτικές λύσεις, αντί άσκοπων συγκρουσιακών επιλογών.
Αναφέρομαι
στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μείωση των τελών παρεπιδημούντων1 και στο νομοσχέδιο που την υλοποιεί2. Είναι δυνατό ένας υπουργός να το αναιρέσει; Θέλει πολύ μυαλό για να το σκεφτεί κανείς;
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως είναι “δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και θα υλοποιηθούν“, δεν νομίζω πως αφήνει περιθώρια…

Παράλληλα, νομίζω πως η ιδέα της μείωσης του ΦΠΑ, δεν αποτελεί αντιστάθμισμα. Ο ΦΠΑ (που πάλι οι πολίτες τον πληρώνουν όπως και τα τέλη) αφορά κέρδη και όχι τζίρο (όπως τα τέλη). Που σημαίνει πως σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, ελάχιστο έως ανύπαρκτο θα είναι το αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις.

Αν η απώλεια δεν αναπληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, τότε το πιο δίκαιο είναι να θεσμοθετηθεί ένας ενιαίος και μικρός φόρος για όλες τις επιχειρήσεις. Νομίζω δε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τους δήμους, να διεκδικούν σιγά σιγά περισσότερους άμεσους πόρους, αντί να βασίζονται στην κρατική χρηματοδότηση.
Κακώς κτύπησαν την πόρτα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης. Στον Υπουργό Εσωτερικών έπρεπε να απευθυνθούν.
Θεωρώ πως η ιδέα για λιγότερη κρατική φορολόγηση και περισσότερους πόρους για την αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να αποτελέσει τον στόχο της ΚΕΔΚΕ.

ΥΓ: Αν τα τέλη παρεπιδημούντων δεν πήγαιναν για να καλύψουν μαύρες τρύπες των δήμων και αξιοποιούνταν για τον σκοπό που θεσμοθετήθηκαν, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένα ζήτημα που έχει τεθεί και από τους παράγοντες του τουρισμού χωρίς να μπορέσει κανείς να το αντικρούσει…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Που να ζορίζει τώρα του μυαλο του ο προεδρος των τουριστικών δημων. Η ευκολη λύση είναι οι καταγγελιες και τα σχετικά.

  1. 20 Φεβρουάριος 2009

    […] Η λύση βρίσκεται σε άλλους πόρους ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.