Ακόμα να φύγουν οι κάδοι;

Share

Φαίνεται πως δεν θέλει να το καταλάβει ο απογευματινός Αντιδήμαρχος ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κάδοι σε ιδιωτικό χώρο.

Είπα πως θα επανέλθω Αγιος Νικόλαος, Κάδοι καθαριότητας σε ιδιωτικό χώρο - 200902121515αν δεν απομακρυνθούν1, αφού μάλιστα δήλωσε πως είναι ψευδής η ανάρτηση μου.

Αυτή την φορά είναι εμφανές σε ποια επιχείρηση βρίσκονται οι κάδοι, που εδώ και περίπου τρεις βδομάδες δεν λένε να μετακινηθούν.
Λίγο μετά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, στον δρόμο για Λακώνια, οι κάδοι φιγουράρουν προκλητικά μέσα σε ιδιωτικό χώρο. Σκοπός μου δεν ήταν να αποκαλύψω την επιχείρηση, όμως η μη απομάκρυνση, δεν μου άφησε άλλα περιθώρια.
Μάλιστα, καλό θα ήταν να μαθαίναμε και το πότε δόθηκε η εντολή να πάνε εκεί και για ποιο λόγο οι δημότες πρέπει να πληρώνουν για κάδους που θα έπρεπε να είχαν αγοραστεί από τον επιχειρηματία, όπως και το γιατί αυτή η εμμονή να μην απομακρύνονται.

Καλές οι αβάντες σε φίλους, αλλά όχι με ξένα κόλλυβα. Ελπίζω να μην το κάνουμε σήριαλ…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

16 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ποιος νόμος απαγορεύει τους κάδους αποκομιδής απορριμάτων σε ιδιωτικό χώρο όταν συναινεί ο ιδιοκτήτης ?
  Μιχάλη δεν ανακάλυψες την πυρίτιδα .Σε άλλους χώρους όπως μεγάλα κέντρα διασκέδασης και εστίασης ,ξενοδοχεία οι κάδοι απορριμάτων του δήμου ,πολλοί περισσότεροι από αυτούς που απεικονίζει η φωτογραφία σου , είναι μέσα σε αυτά για καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής καθαριότητας και των ιδίων των επιχειρήσεων.Πιστεύω ότι το μέγεθος της επιχείρησης που δείχνεις δικαιολογεί την ύπαρξη των κάδων αυτών.
  Εξ άλλου να γνωρίζεις ότι η διαδικασίες χορήγησής πιστοποιητικών ΙSO δίδουν μεγάλη σημασία στη διαχείριση αυτών .
  Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΏΝ .

 2. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Θα μπορούσαν να υπάρχουν κάδοι σε ιδιωτικό χώρο, όταν δεν παύει να είναι κοινή η χρήση (πχ σε σημείο που εφάπτεται σε δημόσιο χώρο). Δεν νοείται τοποθέτηση δημόσιων κάδων σε ιδιωτικό χώρο και για ιδιωτική χρήση. Οι κάδοι υπάρχουν για τοποθέτηση αστικών αποβλήτων (οικιακά απορρίμματα και απορρίμματα εμπορικών καταστημάτων, γραφείων ή εμπορικών επιχειρήσεων ή άλλα απορρίμματα που μπορούν από τη φύση τους ή τη σύνθεσή τους ή τον όγκο τους να εξομοιωθούν προς τα οικιακά).
  Διαβάζουμε λοιπόν σε κανονισμούς καθαριότητας:

  Απορρίμματα βιομηχανικών, βιοτεχνικών ή άλλων εγκαταστάσεων, τα οποία από τη φύση τους ή τη σύνθεσή τους ή τον όγκο τους διαφέρουν από τα οικιακά, καθώς και απορρίμματα παραγόμενα σε ποσότητες που υπερβαίνουν τη συνηθισμένη ικανότητα αποκομιδής της υπηρεσίας καθαριότητας συλλέγονται, μεταφέρονται και διατίθενται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη ή του νομέα του χώρου από τον οποίο προέρχονται.

  Βεβαίως η κάθε ανάλογη επιχείρηση, μπορεί να έχει κάδους στον χώρο της, αρκεί να έχουν αγοραστεί με δικά της έξοδα (και ανάλογα με την περίπτωση να μεταφέρονται και με δικά της έξοδα) και όχι του Δήμου, δηλαδή δικά μας.
  Καλό θα ήταν πριν βιαστείς να πάρεις θέση, να διάβαζες πρώτα τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, γιατί πράγματι δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα όπως λες.
  Μεταφέρω όσα ισχύουν σε όλους του άλλους δήμους, αλλά εδώ είναι φαίνεται ψιλά γράμματα ειδικά όταν είναι να εξυπηρετήσουμε “κολλητούς”…

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Οι φωτογραφίες και τα σχόλια που έχεις αναρτήσει στο blog σου δεν έχουν σχέση με το άρθρο του κανονισμού καθαριότητας που αφορά την σύνθεση,τον όγκο των απορριμάτων και τη συνηθισμένη ικανότητά αποκομιδής της υπηρεσίας καθαριότητας αλλά με μόνο το γεγονός της τοποθέτησης κάδων απορριμάτων σε ιδιωτικό χώρο.
  Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η κάθε επιχείρηση πληρώνει τέλη καθαριότητας ανάλογα με την επιφάνεια της σε τετραγωνικά και πρέπει να τις παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες καθαριότητας που παρέχονται και στους απλούς δημότες.
  Έχω δει σε μεγάλη επιχείρηση πολύ περισσότερους κάδους από τους κάδους του σχολίου σου και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτοί θα μπορούσαν να είναι σε δημόσιο χώρο προσβάσιμο σε γάτες ποντίκια κ.λ.π.

 4. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Σοβαρά δεν έχουν σχέση; Στην αρχική ανάρτηση αναφέρω:

  Σε ιδιωτικό χώρο… κάδοι του Δήμου… φιγουράρουν εντός της περίφραξης και μακρυά από τον δρόμο… οι κάδοι είναι κοινόχρηστοι και πρέπει να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο…
  αν κάποιος έχει ανάγκη από κάδους ή αν τον υποχρεώνει ο κανονισμός καθαριότητας, οφείλει να τους αγοράσει από το εμπόριο…

  Βλέπεις καμία αντίφαση με όσα από την αρχή έχω γράψει;
  Οσο για το παράδειγμα συμψηφισμού, νομίζω πως είναι ατυχές. Το ότι έχεις δει ανάλογη περίπτωση, δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο και δεν είναι επιχείρημα. Ενημερωτικά, οι κάδοι για λόγους υγιεινής πρέπει να είναι κλειστοί, είτε βρίσκονται σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό χώρο.
  Και φυσικά πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες, αλλά είναι σαφές για το τι είδους απορρίμματα γίνεται αυτό. Σου εξήγησα τι ισχύει. Αν δεν θέλεις να το καταλάβεις, δεν μπορώ να σε βοηθήσω…

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Πληρώνουμε τα κολλητιλίκια του αντιδημαρχου.

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Καλά αυτό με τις γάτες και τα ποντικια είναι απαιχτο. Αμα είναι σε ιδιωτικό χώρο δεν είναι προσβάσιμοι!!!! Τι άλλο θα ακουσουμε θεέ μου.

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ανώνυμος 12:54

  ο μιχάλης εχει δικιο και πρέπει να αγορασει δικούς του καδους και οχι να χρησιμοποιει του δήμου.

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Οι κάδοι απορριμάτων σε δημόσιο χώρο είναι προσβάσιμοι σε γάτες και ποντίκια γιατί κάποιοι από εμάς δεν κλείνουν τον κάδο απορριμάτων ,εναποθέτουν τις σακούλες με τα απορρίμματα εκτός των κάδων, τον παραγεμίζουν κ.λ.π . Αντίθετα σε ελεγχόμενο από ιδιώτη χώρο στις 99% των περιπτώσεων ο κάδος είναι κλειστός και τα απορρίμματα είναι μέσα σε αυτόν .
  Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα εάν μια επιχείρηση που παράγει μεγάλο όγκο σκουπιδιών των οποίων την υποχρέωση έχει να αποκομίζει ο Δήμος ,πληρώνει τα ανάλογα τέλη καθαριότητας να τις παρέχει ο Δήμος τους κάδους καθαριότητας εφόσον του περισσεύουν .
  Όσο δε σε άλλες πόλεις του εξωτερικού ,Βρυξέλλες , τα οικιακά απορρίμματα παραδίδονται αμέσως στο απορριμματοφόρο με επικόλληση στην σακκούλα ειδικού ενσήμου που αφορά την πληρωμή των τελών καθαριότητα και δεν υπάρχουν κάδοι περισυλλογής τους σε δημόσιους χώρους . Σε δημόσιους χώρους υπάρχουν μόνο χώροι για ανακύκλωση,όχι κάδοι, στους οποίους η εναπόθεση είναι δωρεάν.
  Βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει αν διανοηθούμε να εφαρμόσουμε το σύστημα αυτό εδώ.
  Επίσης δεν έχω διάθεση να αντιπαρατεθώ με τον Μιχάλη ούτε να υποστηρίξω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά να δείξω ότι μπορεί κάποιος να δεί ένα γεγονός και από μιά άλλη σκοπιά.

 9. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Δεν νομίζω ότι περισσεύουν, ειδικά της ανακύκλωσης. Αλλά και πάλι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
  Σε ότι έχει σχέση με το τι ισχύει έξω, συμφωνώ και νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστούν και εδώ.
  Ενας λόγος του υψηλού κόστους οφείλεται στο “βόλεμα” μας. Βγάζουμε τα σκουπίδια έξω όποτε μας αρέσει, τα αφήνουμε όπου βρούμε και αυτό το κάνουμε κάθε μέρα. Δεν είναι έτσι έξω. Δεν έχουν κάθε μέρα περισυλλογή. Είναι τεράστιο το κόστος στην Ελλάδα και οι υπηρεσίες όχι και τόσο καλής ποιότητας.
  Χρειάζεται όραμα και αποφασιστικότητα για να πάμε μπροστά. Να εξηγήσεις στο κόσμο και να συζητήσεις μαζί του τα πραγματικά πλεονεκτήματα και το πως και πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν, αλλά και πως μπορούν να αξιοποιηθούν για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.
  Αν κάποτε αποφασίσουν οι δημοτικοί μας άρχοντες να διαχειριστούν με σοβαρότητα τέτοια προβλήματα, τότε ίσως κάτι να αλλάξει πραγματικά.

  ΥΓ: Θα μπορούσα και εγώ να δω το γεγονός από άλλη σκοπιά, αν άλλη ήταν και η σκοπιά της παράνομης ενέργειας…

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για να εχει τέτοιο ζόρι όλο και κάποια σχεση θα έχει με κάποιον απο αυτους.

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τροπος του λεγειν αντιδήμαρχος λες και προλαβαινει να ασχοληθει με τον δήμο

 12. Ο/Η Γεωργία λέει:

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο διαγράφηκε από τον διαχειριστή. Μην γράφετε τα πάντα με κεφαλαία. Εκτός του ότι είναι κουραστικό στο διάβασμα, είναι και σαν να φωνάζετε. Σας παραπέμπω στις Συχνές Ερωτήσεις.

 13. Ο/Η dr.nikolas λέει:

  an kserei kapios na me voithisi psaxno tin logiki poy eiparxei stin topothetisei ton kadon aporimaton apo toys dimoys stoys dromoys.
  an iparxei kapios nomos i kapioa logiki enimerosteme kai emena.
  EYXARISTO.

 14. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Στην άσφαλτο εννοείς ή γενικά την τοποθέτηση σε κοινόχρηστους χώρους;

  ΥΓ: Για μια ακόμα φορά παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικά.

 15. Ο/Η dr.nikolas λέει:

  ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

 16. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται ούτε στον δρόμο ούτε στα πεζοδρόμια, αλλά σε κοινόχρηστα σημεία που να μην εμποδίζουν ούτε το οχήματα, ούτε τους πεζούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.