Η φυγή δεν είναι λύση

Share

Με πανό, πλακάτ και συνθήματα διαδήλωσαν την Παρασκευή (30/5) οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου.

Πήγαν στο Δημαρχείο για να συναντηθούν με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη, αλλά είχε φύγει λίγο πριν προφασιζόμενος υποχρεώσεις!
Ειλικρινά, δεν
περίμενα ότι
ποτέ ο Δήμαρχος θα απέφευγε να συναντηθεί με τους σπουδαστές. Δεν ξέρω τι μπορεί να τους είχε πιθανόν υποσχεθεί και δεν ήθελε να βρεθεί απέναντι τους. Η φυγή πάντως δεν είναι λύση. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ενδεικτικό της αγανάκτησης είναι ότι ακούστηκαν πολύ ακραία συνθήματα έξω από το δημαρχείο, γεγονός που δεν τιμά τους σπουδαστές, όσο δίκιο και να έχουν.

Οι σπουδαστές έκαναν πορεία μέσα στην πόλη και σταμάτησαν την κυκλοφορία, συνεχίζοντας τα συνθήματα και την διαμαρτυρία τους. Μερικά από αυτά ήταν:

  • Φέρτε τα κανάλια να κλείσουμε τους δρόμους, αφού τα ΚΤΕΛ δεν μας ακούν φέρτε τους τροχονόμους.
  • Δεν ζητάμε και πολλά, μόνο τη μεταφορά.
  • Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό, ή βρείτε μία λύση ή φεύγουμε από ‘δω.

Το θέμα της συγκοινωνίας είναι σοβαρό και δύσκολο νομίζω να λυθεί. Το κόστος των καυσίμων έχει ανέβει και από κάπου πρέπει να καλυφθεί. Από την άλλη, οι σπουδαστές δεν μπορούν να επωμιστούν αυτό το κόστος ή το αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων.

Σπουδαστές, Δήμος, ΚΤΕΛ και διοίκηση του ΤΕΙ, πρέπει να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι μέχρι να βρεθεί λύση. Δεν μπορεί από τη μία να θέλουμε τους σπουδαστές και από την άλλη να αδιαφορούμε για ουσιαστικά προβλήματα τους. Και ένα από αυτά (το βασικότερο) είναι η δυνατότητα τους να παρακολουθούν τα μαθήματα τους.

Η περίοδος αυτή είναι ευαίσθητη και κάθε αρνητική δημοσιότητα μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια για προσέλκυση σπουδαστών στις σχολές της πόλης. Από τη μία προσπαθούμε να τις διαφημίσουμε και από την άλλη αν τα προβλήματα πάρουν διαστάστεις…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.