Που είναι η “Οικολογική Κίνηση”;

Share

Παρά το ότι γνωρίζω κάποια πράγματα, αιφνιδιάστηκα όταν διάβασα πως την προσφυγή για το έργο στο ξενοδοχείο “Μιραμπέλλο”, δεν την κατέθεσε η “Οικολογική Κίνηση”, αλλά η “Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Ακτών και των Παραλιών”.Οικολογική Κίνηση Αγιου Νικολάου (ή Μεραμβέλου;)

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έμαθα πως γινόταν άκαρπες προσπάθειες για συνέλευση, χωρίς ανακοίνωση στον τύπο, αλλά μέσω της μεθόδου των κινητών. Νομίζω πως υπάρχει κάποια ρήξη στην “Οικολογική Κίνηση”, που επιβεβαιώνεται από το ότι δεν κατάθεσε η ίδια την προσφυγή.
Πάντως, μια και η προσφυγή έγινε από μεμονωμένα πρόσωπα, θα ήταν καλύτερα να μην διαβάζαμε για “κινήσεις και ομάδες” που παραπέμπουν περισσότερο σε κατακερματισμούς εχόντων ανάγκη “συνασπισμών”…

Επι της ουσίας, μπορώ να πω ότι το κείμενο είναι αρκούντως προσεγμένο1, ενώ δίνει και μια απάντηση για τους λόγους που δεν έγινε νωρίτερα η προσφυγή.
Φυσικά, οι όποιες ευθύνες του Δήμου (η Νομαρχία απλά συνηγόρησε χωρίς να μπει στην ουσία όπως αναφέρθηκε) και η ευπιστία, ίσως να δικαιολογείται από την στενή σχέση της “κίνησης” με τον Δήμαρχο.
Αλήθεια επίσης είναι, πως στη διαμαρτυρία που έγινε, δεν είδα καθόλου πολίτες2, αλλά ούτε έστω και μια ανακοίνωση από την “Οικολογική Κίνηση”, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε από την αρχή με ελαφρότητα. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Βασίλης Χατζηδάκης3.

Δεν ξέρω βέβαια γιατί, τη μια στιγμή ο Δήμαρχος στον Ρ/Σ “Δίαυλος Κρήτης 96,9” δήλωνε πωςΑκούω τις μπουλντόζες που δουλεύουν στην παραλία και πονάει η ψυχή μου4 και μετά αποστασιοποιήθηκε τελείως. Και μαζί με αυτόν, κρίνοντας από τα γεγονότα και η “Οικολογική Κίνηση”. Φταίω εγώ όταν από την αρχή μίλησα για καθοδηγούμενη κίνηση;5 Το παιχνίδι που περιγράφω εκεί πήγε να παίξει ο Δήμαρχος και απλά δεν του βγήκε…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 7 Φεβρουαρίου 2009

    […] Που είναι η “Οικολογική Κίνηση”; ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 07:30 | […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.