Πρόγραμμα Προσβασιμότητας στους Δήμους

Share

Tην περασμένη Δευτέρα, μετά από καιρό αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον “Συνήγορο του Πολίτη”, προκειμένου να ενημερωθώ για την εξέλιξη της αναφοράς που είχα κάνει[1. Στον Συνήγορο του Πολίτη]. Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ)Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα και δεν θέλησα να τους ενοχλήσω νωρίτερα.  Η υπεύθυνη για την αναφορά μου, μετά από την κουβέντα που κάναμε τηλεφωνικά μου ζήτησε κάποια πρόσθετα στοιχεία τα οποία και τα έστειλα, μια και κάποια από αυτά δεν τα είχε παραλάβει.

Μόλις χθες επανήλθα σ’ ένα ακόμα ανοιχτό θέμα[2. Θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ], με την ελπίδα ότι κάποτε θα ξυπνήσουν οι δημοτικοί μας άρχοντες.

Την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών με εγκύκλιο του αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα της προσβασιμότητας[3. Εγκύκλιος με θέμα: «Πρόγραμμα Προσβασιμότητας στους Δήμους»]. Υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης των ΟΤΑ για ανάλογα έργα, ενώ θα ενταχθούν και στο ΕΣΠΑ.
Δεν κατανοούμε φαίνεται, ότι η εποχή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του πακτωλού χρημάτων φτάνει στο τέλος του. Αν δεν αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια τώρα, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία να το κάνουμε.
Δεν είδα ο Δήμος μας να εκμεταλλεύεται την δυνατότητα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε έργα (όπως ανάπλαση κέντρου, Επιμενίδου, κτήριο “Μιραμπέλλο, κα) δεν εφαρμόστηκε η νομοθεσία. Γιατί τέτοια αδιαφορία, που παράλληλα αποτελεί και παρανομία; Κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να πει μια κουβέντα; “Τσάμπα χρήμα” που το αφήσαμε (και θα αφήσουμε φαίνεται και άλλο) ανεκμετάλλευτο. Πόσο λάθος είμαι όταν μιλώ για αναλγησία;

Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει εδώ και χρόνια, ενώ όπως ανέφερα παραπάνω, δεν λείπουν και οι πηγές χρηματοδότησης. Δυστυχώς, υπάρχει εξοργιστική αδιαφορία. Αλλά είπαμε. Από λόγια και υποσχέσεις πάμε καλά… Στα έργα τα χαλάμε…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 22 Ιουλίου 2009

    […] Πρόγραμμα Προσβασιμότητας στους Δήμους ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.