Οδηγοί τυφλών

Share

Διαπίστωσα ότι στην διαμόρφωση της Επιμενίδου χρησιμοποιήθηκαν οι ειδικοί οδηγοί για τυφλούς.

Χαίρομαι που γίνεται ένα ακόμα βήμα προς όφελος των ΑΜΕΑ.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στον Αγιο Νικόλαο, παρά το ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έχει θεσμοθετηθεί αυτή η υποχρέωση.

Ακόμα και σχετικά πρόσφατα έργα, όπως αυτό της διαμόρφωσης του κέντρου της πόλης δεν έλαβαν υπόψιν τους τις σχετικές προδιαγραφές.

Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ο οδηγός των τυφλών απλώς διατρέχει το πεζοδρόμιο. Επίσης έχει σχεδόν το ίδιο χρώμα με την υπόλοιπη πλακόστρωση, ενώ θα έπρεπε να είναι διαφορετικό και να προκαλεί αντίθεση (απευθύνεται και σε άτομα με προβληματική όραση).

Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες διασταυρώσεις των οδηγών στα σημεία όπου θα δημιουργηθούν διαβάσεις πεζών, όπου υπάρχουν καρτοτηλέφωνα, κλπ. Το σχολιάζω τώρα που είναι σε εξέλιξη το έργο, ώστε να προλάβουν να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Δεν γνωρίζω πλήρως την νομοθεσία (νομίζω ότι στο ΦΕΚ B 18/15.01.2002 υπάρχουν οι σχετικές προδιαγραφές) και καλό θα ήταν πριν ολοκληρωθεί το έργο, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να ελέγξει τις προδιαγραφές και να προβεί στις ανάλογες παρατηρήσεις προς τον εργολάβο ή και τροποποιήσεις στην μελέτη.

Σε κάθε όμως περίπτωση η αρχή έγινε και εύχομαι σύντομα να δούμε τους οδηγούς τυφλών και σε ακόμα περισσότερα πεζοδρόμια της πόλης αλλά και γιατί όχι των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 19 Απριλίου 2008

    […] Εγραφα προ ημερών για το θέμα των οδηγών τυφλών που για πρώτη φορά κατασκευάζονται, επικροτώντας το γεγονός. Μάλιστα έκανα και μερικές παρατηρήσεις. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.