Νέοι αντιδήμαρχοι…

Share

Στην Ιεράπετρα, ανακοινώθηκαν οι πέντε Αντιδήμαρχοι, πριν την ψηφοφορία για εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδώ στον Αγιο Νικόλαο, υποθέτω πως ο Δήμαρχος μας, θέλει πρώτα να ξεκαθαρίσει με τη συνεδρίαση της Κυριακής και μετά θα ανακοινώσει, ώστε να μην έχει και πιθανές αντιδράσεις κατά την ψηφοφορία.

Εκείνο που διαπιστώνω είναι πως τη στιγμή που στην Ιεράπετρα έχουν πέντε Αντιδημάρχους, εδώ υπάρχει (;) η σκέψη για μείωση σε τρεις, όταν με τις λιγότερες αρμοδιότητες που είχαν και πάλι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Τι συμβαίνει; Δεν βγαίνουν τα πρόσωπα; Δεν θέλει ο Δήμαρχος όπως ακούγεται να βάλει κάποια;

Θα ρισκάρω μια ανάλυση, παρότι τα πράγματα συνεχίζουν να είναι συγκεχυμένα,  σχετικά με το τι παίζεται.

Αικατερινάκης Εμμανουήλ, Βάρδας Γεώργιος, Κλώντζας Μιχαήλ, Κωστάκη Αφροδίτη και Μασσάρος Σπυρίδωνας, λογικά δεν μπαίνουν γιατί δέσμευση ήταν να αλλαχθούν μετά την πρώτη διετία. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος για τον κ. Κλώντζα αν το δεχθεί, ενώ η κα Κωστάκη παρότι η μοναδική μηχανικός, λόγω και διαφόρων συγκρούσεων υποθέτω δεν έχει καμία πιθανότητα να είναι ξανά.

Μένουν λοιπόν:

 • Αφορδακός Νικόλαος. Ακούγεται ότι “κλείδωσε” η θέση του ως Αντιδήμαρχος, άλλωστε δεν υπάρχει και άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέσιμος.
 • Ανδριώτης Ιωάννης. Λέγεται πως θα είναι ο νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν νομίζω πως θα ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να τρέχει ως Αντιδήμαρχος.
 • Βιδάκη Σοφία. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η θέση του Προέδρου του ΔΣ, παρότι είναι η πρώτη της θητεία, καταλαμβάνει τη σημαντικότερη θέση, αλλά και παρά την πληροφορία ότι υπήρχε ενδιαφέρον και από τον κ. Καρατσή.
 • Θραψανιώτης Εμμανουήλ. Δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο. Εκτός και αν στο μέλλον έχει άλλη ιδιότητα…
 • Καρατσής Πανίκος. Δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να τρέχει ως Αντιδήμαρχος, ενώ η θέση του Προέδρου φαίνεται ότι έχει κλείσει. Ισως θέλει και να προστατευθεί, μια και ακούγεται ότι μπορεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες…
 • Κοκκίνης Ιωάννης. Ο μέγας χρηματοδότης του συνδυασμού προεκλογικά, που θεωρούν πως δικαιωματικά του ανήκει μια θέση Αντιδημάρχου.
 • Λασηθιωτάκης Ιωάννης. Δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Δήμαρχο, λόγω αντιπαράθεσης για ιδιοκτησία του και κατά πάσα πιθανότητα έχει δίκιο, αλλά ο Δήμος δεν το αναγνωρίζει. Το βλέπω δύσκολο να τον κάνει Αντιδήμαρχο, εκτός τον κάνει με πολιτικάντικη λογική.
 • Μπελούκας Γεώργιος. Φαίνεται να έχει στηρίξει τον Δήμαρχο μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και λογικά είναι μια επιλογή με υψηλές πιθανότητες.

Συμπερασματικά, τα επικρατέστερα πρόσωπα είναι οι Αφορδακός Νικόλαος, Κοκκίνης Ιωάννης,  Μπελούκας Γεώργιος και μένει (αν τα παραπάνω πρόσωπα επιλεγούν) ένα κενό με μια πιο δύσκολη πρόβλεψη.
Υπάρχει η πιθανότητα να παίξει ο κ. Πεδιαδίτης (έστω και μικρή), αλλά να παραμείνει και κάποιο από τα πρόσωπα που πρέπει να αποχωρήσουν, παρά το ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα μια τέτοια λύση, μαι και θα υπήρχε πλέον η λογική “επιτυχημένων” που μένουν και “αποτυχημένων” που φεύγουν…

Ο Δήμαρχος για να μην ανακοινώνει τα πρόσωπα, πιθανόν είναι να ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα, για τον λόγο αυτό περιμένει πρώτα να γίνει η συνεδρίαση της Κυριακής.
Διαφορετικά, δεν θα είχε λόγο να καθυστερεί την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων, μια και τα πράγματα  θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Σε αυτό το ενδεχόμενο ένας εκ των κκ Κοκκίνη ή Μπελούκα, θα μείνει εκτός.
Ισως βέβαια να περιμένει και τα Φώτα μπας και του έρθει έμπνευση και εγώ να τον έχω παρεξηγήσει!

ΥΓ: Ενδιαφέρον έχει να δείτε και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας1

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 5/1/2009. Με εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών, αποκλείει την δυνατότητα προσχώρησης συμβούλου στην πλειοψηφία και το δικαίωμα να τοποθετηθεί σε θέση Αντιδημάρχου, όποτε η κάποια σχετική ασάφεια που υπήρχε ξεκαθάρισε και το σενάριο που κυκλοφορούσε2 είναι ανεφάρμοστο.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αν τολμά ο δημαρχος να κανει την εκλογη του προεδρειου με μυστική ψηφοφορια που ειναι δημοκρατικότερο.

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που αθετεί τις υποσχέσεις του, αλλά σίγουρα θα είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ!

 1. 9 Ιανουαρίου 2009

  […] Νέοι αντιδήμαρχοι… […]

 2. 20 Αυγούστου 2009

  […] Νέοι αντιδήμαρχοι… ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.