Οταν υπάρχει θέληση…

Share

Οταν υπάρχει θέληση και όρεξη για δουλειά, όλα γίνονται. Δήμος Ρεθύμνης, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - 200901021611Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγίου Νικολάου έγινε μια κουβέντα για τις κοινωνικές δομές. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ο Δήμος ουσιαστικά, ελάχιστα συμβάλει σε αυτόν τον τομέα.

Σε άλλους δήμους, όπως αυτόν του Ρεθύμνου, έχουν δημιουργήσει “Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης”:

Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και του Ιατρικού Συλλόγου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης. Κύρια επιδίωξη των γιατρών και του προσωπικού που προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι η ανάδειξη του προβλήματος της ανυπαρξίας παροχής υγείας 1ου βαθμού σε άτομα ανασφάλιστα και η περίθαλψή τους στο μέτρο του δυνατού. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης απευθύνεται σε οικονομικούς μετανάστες που δεν έχουν ασφάλεια αλλά και σε κάθε πολίτη του Ρεθύμνου που βρίσκεται στην ίδια θέση.

Είναι μια δράση που δείχνει κοινωνική ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Οι ιατροί μαζί με τον Δήμο Ρεθύμνης, αντί μοιρολατρικά να αρκούνται σε αφορισμούς, αναζητούν και βρίσκουν τρόπους να να βελτιώσει τις αδυναμίες της πολιτείας. Προτίθενται δε να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρουν1.

Εκτενέστερη αναφορά στο θέμα των κοινωνικών δομών του Αγίου Νικολάου θα κάνω σε σχετικό άρθρο, το επόμενο διάστημα.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 9 Ιανουαρίου 2009

    […] Οταν υπάρχει θέληση… […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.