Λόγια, λόγια, λόγια

Share

Εμμένει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου να διαστρεβλώνει γεγονότα. Χωρίς καμία απάντηση επί της ουσίας σε όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί.

Με τι θέλει να ασχοληθούμε; Ή για να το βάλω στη σωστή βάση, με τι δεν θέλει να ασχολούμαστε; Με τα προβλήματα μήπως; Με την εμπάθεια που έμπρακτα έχουμε διαπιστώσει; Με την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής; Ποιος ορίζει τι επιβάλουν οι ανάγκες του Δήμου;

Δεν είναι προβλήματα πολλά από τα όσα εδώ έχουν αναφερθεί; Δεν τον απασχολούν; Δεν πιστεύει ότι πρέπει να ασχοληθεί ή να πάρει θέση;

Να σοβαρευτούμε λίγο. Αν θεωρεί αγκάθι την κριτική, ναι είναι. Βοηθά (το ομολογεί και ο ίδιος) είτε του αρέσει είτε όχι (εδώ διαφωνεί). Βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, όσο και αν προσπαθεί να πείσει περί του αντιθέτου. Η τακτική να αποφεύγει να απαντήσει, δεν τον βοηθά. Αλλωστε τα προβλήματα βρίσκονται μπροστά μας και αυτά δεν συγκαλύπτονται με δικαιολογίες.

Και κ. Δήμαρχε «τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούμε από διάφορους», στις δημοκρατίες χρησιμοποιείται άλλος χαρακτηρισμός. Λέγεται κριτική. Μάλιστα όταν γίνεται τεκμηριωμένα δεν έχετε δικαίωμα να την βαπτίζετε με οποιοδήποτε χαρακτηρισμό.

Ο ίδιος φτάνει στο σημείο να ομολογεί «πως υπάρχει καθυστέρηση σε αρκετά σημεία» και ότι «είμαστε στην αρχή». Μήπως ο ίδιος αποτελεί «εμπόδιο»;

Και δηλώνει «Να επισημάνουμε και πάλι ότι η πρόοδος του Τόπου είναι υπόθεση όλων μας και η συμμετοχή των φορέων αλλά και του κάθε πολίτη είναι πολύτιμη». Συμφωνούμε, μόνο που για τον κ. Κουνενάκη απ’ ότι διαπιστώνουμε το αν είναι «πολύτιμη» αυτή η συμμετοχή, έχει σχέση με το αν συμφωνούν ή όχι με την παρούσα δημοτική αρχή.

Το συμπέρασμα που βγάζω είναι λόγια, λόγια, λόγια. Ανύπαρκτο ουσιαστικά έργο, που πρέπει να καλυφθεί πίσω από λέξεις.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.