Ολα αλληλένδετα είναι

Share

Διαβάζω συχνά στην τοπική μας εφημερίδα “Ανατολή”, προκηρύξεις για πρόσληψη  προσωπικού από τον Δήμο, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.
Επισκέπτομαι το Portal και αναζητώ περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν υπάρχει καμιά αναφορά. Γιατί άραγε; Δεν θέλουμε οι ενδιαφερόμενοι να το μάθουν και απλά περιοριζόμαστε στην τυπική υποχρέωση της δημοσίευσης;
Οπως ήδη έχω αναφέρει1 είναι και υποχρέωση του Δήμου, την οποία συστηματικά παραμελεί.

Υπάρχει και ειδική κατηγορία2 στο Portal για προσφερόμενες θέσεις εργασίας, όμως παραμένει κενή, χωρίς καμία απολύτως καταχώρηση μέχρι σήμερα.Αγιος Νικόλαος, Γραφείο Τύπου/Δελτία Τύπου, Η Κρήτη θα γίνει... Ήπειρος!
Βεβαίως, έχουν “σοβαρότερα” και “επείγοντα” θέματα να δημοσιοποιήσουν, από το “Γραφείο Τύπου/Δελτία Τύπου” του Δήμου, όπως αυτό με τίτλο “Η Κρήτη θα γίνει… Ήπειρος! “…

Είναι πράγματι δύσκολο εγχείρημα η δημοκρατία. Την θέλουμε, την επικαλούμαστε, αλλά και την βιάζουμε όποτε δεν  βολεύει εμάς η την “παρέα” μας. Φαίνεται πως όταν κάποιος βρίσκεται από θέση ισχύος, αποκτά άλλη αντίληψη για τα πράγματα.
Να όμως ποια είναι η πραγματική δοκιμή του χαρακτήρα. Να μπορείς να καταχραστείς την εξουσία, αλλά να μην το κάνεις. Να μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, αλλά να εφαρμόζεις την ισονομία, αντί απλά να την επικαλείσαι κατά το δοκούν.

Ολα αλληλένδετα είναι, και όταν ο πολίτης αρχίζει να προσέχει και να βλέπει (ως οφείλει) με κριτικό πνεύμα τα πράγματα, τότε βγάζει συμπεράσματα έξω από τις επικοινωνιακές ατάκες και τα όμορφα – πλην ανέξοδα – λόγια…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το κόλπο ειναι να ξέρει όσα λιγότερα γίνεται ο κόσμος και να να βολευονται οι κολητοι.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σκέψου Μιχάλη να μην ειχες φτιάξει το blog να επισημαινεις οτι στραβο υπάρχει….

  1. 17 Μαρτίου 2009

    […] Ολα αλληλένδετα είναι ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 07:20 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.