Νέοι ιεροεξεταστές

Share

Αποφάσισα να απομαγνητοφωνήσω όσα είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης σαν δήθεν απάντηση στην καταγγελία μου για απειλές.

Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, ίσως τις επόμενες ημέρες να βάλω το σύνολο της τοποθέτησης του εδώ, ώστε να διαπιστώσετε με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει τους πολίτες, πως απαξιώνει πρόσωπα και πως παραπληροφορεί πραγματικά. Να συγκρίνετε τα λεγόμενα του με αυτά που έχω γράψει εδώ και τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει.

Θα μείνω στο ότι φαίνεται να αγνοεί πλήρως τα τεκταινόμενα στον χώρο του Internet. Τι είναι blog (Ιστολόγιο) και γενικότερα την φιλοσοφία του. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην “Βικιπαίδεια“, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Θα αναδημοσιεύσω το “Mανιφέστο των μπλόγκ”, μια προσπάθεια για να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media:

  • Τα μπλογκ είναι διάλογος -ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
  • Τα μπλογκ είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία και επικοινωνία.
  • Τα μπλογκ δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
  • Τα μπλογκ είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν «ενημερωτικά» και «μη ενημερωτικά» μπλογκ. Μέσα από τον διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
  • Τα μπλογκ δεν τα γράφουν επαγγελματίες -τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
  • Ο μπλόγκερ δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες) και συνεπώς, δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. Ο μπλόγκερ αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
  • Η Πολιτεία, τα μίντια, οι επιχειρήσεις και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της ελληνικής κοινωνίας αξίζει να παρακολουθούν τους μπλόγκερ και τον διάλογό τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτό τον διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
  • Το δικαίωμα του μπλόγκερ να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για τη δίωξή του.
  • Στον βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του μπλόγκερ.


Καλό είναι πριν αναθεματίζουμε κάτι να γνωρίζουμε τι είναι, αντί να
αναζητούμε άλλοθι για απαράδεκτες ενέργειες. Εκτός αν θέλουμε σαν νέοι ιεροεξεταστές να καταδικάζουμε αυτό που θεωρούμε “σατανικό”…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.