Ημίμετρα…

Share

Από τα τέλη Αυγούστου είχα επισημάνει το κίνδυνο κατολισθήσεων στο Σεληνάρι1. Σεληνάρι, Εθνική οδός, Σαθρά πετρώματα - 200808241241Ακολούθησε πίστωση 2.6 εκατομμυρίων για έργα αντιμετώπισης του προβλήματος2 και πρόσφατα ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου για μονοδρόμηση της Εθνικής οδού στο σημείο αυτό, λόγω της επικινδυνότητας3.
Ακόμα όμως και αυτή η λύση δεν είναι ασφαλής. Δεν είναι λίγες οι φορές που βράχια βρέθηκαν ακόμα και στην άλλη πλευρά του δρόμου, γεγονός που σημαίνει ότι και με αυτή τη “λύση”, το ατύχημα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε..

Αναρωτιέμαι τόσο καιρό γιατί δεν προχώρησε η εργολαβία, αφού είναι φανερό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από το πρόβλημα κατολισθήσεων στην έξοδο της πόλης, που χρειάστηκε αρκετούς μήνες να αποκατασταθεί. Τώρα, το πρόβλημα είναι στο Σεληνάρι.

Γιατί θα πρέπει να φτάνει η κατάσταση στα όρια για να γίνει κάτι; Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα; Μετά την (δύσκολη όπως αναμένεται) έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν; Αν ήταν στην περιοχή Ηρακλείου, θα είχε ήδη λυθεί…


Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. χρόνια πολλά, ό,τι επιθυμείς!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    δεν είναι απλά τα πράγματα για το σημείο αυτό. Ούτε η μονοδρόμηση είναι λύση. Εγώ εχω δει σε καταιγίδα να ξεκόλαει βράχος και να φτάνει στον παλιό δρόμο. Η μοναδική λύση είναι να ανοιχτεί καινούργιος δρόμος μακριά από τα βράχια. Αλλά δυστυχώς ζούμε στην ελλάδα και αν είναι τυχερά τα δισεγγονα μας μπορεί να τον δουν να κατασκευάζεται. Ως τότε υπομονή χρόνια πολλά και καλή χρόνια να έχουμε.

  1. 6 Ιανουαρίου 2009

    […] Ημίμετρα… ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 07:20 | […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.