Σε σειρά του MEGA “Το νησί”!

Share

Tο βιβλίο της Victoria Hislop με τίτλο “Το νησί” πρόκειται να γίνει σειρά του MEGA. Victoria Hislop, Το ΝησίΟι πρόσφατες φήμες παρόλο που δεν είδα ή άκουσα τίποτα στα τοπικά ΜΜΕ (ίσως και να μου διέφυγε), επιβεβαιώθηκαν.

Δεν αποκλείεται τη μεταφορά του βιβλίου σε σενάριο, να την κάνει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Παπαδουλάκης.
Τα ονόματα που ακούγονται για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι της Σμαράγδας Καρύδη και της Γωγώς Μπρέμπου.

Μάλλον η πληροφόρηση είναι σωστή μια και ήδη η εταιρία “Indigo View”1 του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ψάχνει κόσμο για να συμμετάσχει στην ταινία2:

Ημερομηνία καταχώρησης : 10/12/2008
Ημερομηνία λήξης : 23/12/2008
Θέμα : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ CASTING
Φορέας : Indigo View
Λεπτομέρειες : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ CASTING
Η εταιρεία παραγωγής Indigo View του Θοδωρή Παπαδουλάκη βρίσκεται στη προετοιμασία μιας τηλεοπτικής σειράς για το MEGA βασισμένη στο βιβλίο της Victoria Hislop «Το Νησί». Πρόκειται για μια σειρά εποχής για το νησί της Σπιναλόγκα.
Το casting για παιδιά και εφήβους θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 5μμ – 8μμ και Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 5μμ – 8μμ, στο χώρο μας στην Κ. Καραμανλή 344 (Λεωφόρο Σούδας απέναντι από την Fiat, δίπλα σε BP). Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλέφωνα 28210 93338 (ώρες γραφείου) και 6945 203493.

Οπως θα καταλάβατε, η εταιρία έχει έδρα τα Χανιά όπου και απευθύνεται η σχετική πρόσκληση. Το χειρότερο απ’ όλα μου φαίνεται είναι, ότι η ταινία θα γυριστεί στα Χανιά, διαφορετικά λογικό θα ήταν να είχε υπάρξει η σχετική ανακοίνωση (και-μόνο) στα ΜΜΕ του Αγίου Νικολάου.

Την ώρα που εδώ ασχολούμαστε με επουσιώδη, άλλοι στήνουν ξανά μια δωρεάν διαφήμιση για τον τόπο τους. Με 45.000 ευρώ λέει θα διαφημιστούμε το 20093, ποσόν που ελάχιστα θα μας προσφέρει σε σχέση με το όφελος που θα είχαμε από μια τηλεοπτική σειρά, ειδικά αν μεταδοθεί και στο εξωτερικό.

Καλό θα ήταν, έστω και κατόπιν εορτής να γίνει μια επαφή με το MEGA, της Δημοτικής Αρχής και τοπικών φορέων, ώστε να δούμε τι κομμάτι της σειράς θα γυριστεί στον τόπο μας, πως αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα ίσως και με κάποιες αλλαγές στο σενάριο ή τη σκηνοθεσία, αλλά και πως θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την παραγωγή προς όφελος του τόπου μας.

Είναι κρίμα να χάνουμε ευκαιρίες μέσα από τα χέρια μας. Εύχομαι πραγματικά να μην είναι έτσι τα πράγματα και να διαψευσθώ πανηγυρικά. Πολύ φοβούμαι όμως, ότι η παροιμία, “αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες”, ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση μας…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

18 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  θα ειναι μεγάλη ξεφτίλα να γυριστεί το μεγαλύτερο μέρος της σειράς στα χανιά και όχι στην περιοχή της ελούντας…στα χανιά μονο μια αναφορά γινεται στην αρχή του βιβλίου απ΄οτι θυμαμαι…αντε να ξυπνήσουν οι φορείς εδώ να δούμε τι θα γίνει…

 2. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Υπάρχει κάποια επαφή με τον ΕΘΟΑΝ νομίζω, αλλά θα γυριστεί στα Χανιά. Κάποιο τμήμα προφανώς θα γυριστεί και εδώ, αλλά απ’ ότι ξέρω θα είναι μικρό τμήμα. Ελπίζω, επαναλαμβάνω, να μην είναι σωστή η πληροφόρηση μου.

 3. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν στην
  συγγραφέα και τον εκδοτικό οίκο. Αν λοιπόν
  αυτοί συμφώνησαν το τι και το πως με την
  εταιρεία στα Χανιά, δεν μπορούμε εμείς να
  τους επιβάλουμε τι θα κάνουμε. Είναι
  ιδιωτική εταιρεία και αν “γουστάρει” μπορεί
  να το γυρίσει και στην Αλβανία…

  Άλλο αν εμάς δεν μας αρέσει.
  Φυσικά και δεν είναι σωστό και όλοι κρινόμαστε.
  Βέβαια στην πορεία όσοι το δούν και ψαχτούνε
  θα διαπιστώσουν ότι αλλού αναφέρεται
  και αλλού γυρίστηκε. Επίσης θα κλείσουν
  δωμάτιο στα Χανιά και όχι στην Ελούντα ή
  πόσο μάλλον στον Άγιο Νικόλαο.

  Η συγγραφέας έχει σπίτι εδώ. Κάποιοι πρέπει
  να απευθυνθούν και στην ίδια για να γίνει ξέκαθαρο
  τι γίνεται. Αυτήν μπορεί να μην την απασχολεί
  που θα γυριστεί. Να συμφώνησε με την εταιρεία
  στα λεφτά και όχι για το μέρος των γυρισμάτων
  ή άλλους όρους για την σειρά. Μπορεί ο εκδοτικός
  οίκος να τα βρήκε με την εταιρεία και αυτήν να
  την άφησαν στην ..μπάντα. Ποιος ξέρει…
  Ας την βρουν να μας πει τι γίνεται.

  Έπισης, που θα γυριστεί στην Πλάκα ;
  Κάτω στις ταβέρνες ή δίπλα με φόντο το ξενοδοχείο ;
  Θα πάρουνε φόντο την Σπίναλογκα και τα σοκάκια
  θα είναι στα …Χανιά.

  Οι Χανιώτες άλλο που δεν ήθελαν.
  Τζάμπα διαφήμιση, με ξένη ιστορία.
  Είμαι σίγουρος ότι θα το εκμεταλευτουν όσο
  δεν πάει.

  Φαντάζομαι ήδη τις κυράτσες στα πρωινάδικα
  και τα μεσημεριανάδικα να αναφέρονται στο έργο
  και στα Χανιά. “Και τι ωραία τα Χανια” κλπ
  μ*λ*κ*ουλες.

  Πάλι μας πιάσανε στον ύπνο.
  Μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα Χανιά έγιναν γνωστά
  τα τελευταία χρόνια με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.
  Σήριαλ που γυρίστηκαν εκεί. Δεν ξέρω τι γίνεται
  με τους αχυράνθρωπους των καναλιών, αλλά κάτι
  Μανουσάκηδες κλπ σκηνοθέτες είναι χανιώτες
  οπότε καταλαβένετε…

  Τι θα κάνουμε εμείς;
  Ας το εκμεταλευτούμε και μεις όσο γίνεται
  πιο πολύ. Μιχάλη δεν ξέρω ποσοι βλέπουν το
  site σου, όμως μπορείς να γράψεις ένα άρθρο
  στην Ανατολή για να το πάρουνε χαμπάρι και
  στον δήμο αλλά και η κοινωνία του Αγίου.
  Ας γίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο
  και να καλέσουν και την συγγραφέα τώρα που είναι
  νωρίς. Αν δεν ενδιαφερθεί ο λόρδος ας ενδιαφερθούν
  οι υπολοιποι, αντιπολίτευση, ξενοδόχοι, μαγαζάτορες
  κλπ.

 4. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Αν εδώ κοιμόμαστε ας ξυπνήσουν και οι Ελουντιανοί,
  που στο κάτω κάτω εκεί είναι η Σπίναλονγκα, να έρθουν
  σε επαφή με τους ξενοδόχους της περιοχής τους
  και την συγγραφέα να δούνε τι μπορούν να κάνουνε.

 5. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Δείτε το site της εταιρείας:
  http://www.indigoview.com/
  Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:
  “Χανιά – Σταυροδρόμι Πολιτισμών – Παράδεισος Αισθήσεων”

 6. Ο/Η bill λέει:

  σιγουρα δεν ειναι υποχρεωμενοι να γυρισουν εδω την ταινια,ειτε για οικονομικους λογους ειτε για τεχνικους μπορει να μην τους βολευει.
  ομως θα μπορουσαμε να κανουμε μια προσπαθεια μεσω της συγγραφεας να τους μεταπεισουμε.αλλωστε η κ. Χισλοπ ολο το καλοκαιρι τρωει κ πινει τσαμπα στον τοπο μας.οποιο πανηγυρι κ να γινει εκει κ αυτη πρωτο τραπεζι πιστα να την ταιζουμε ολοι μας.κ κυριως διαφοροι …..”μαγαζατορες” που προσπαθουν να επωφεληθουν απο την γνωριμια μαζι της…….

 7. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Και αυτή είναι καλή ιδέα Βασίλη, αλλά μέχρι να ξυπνήσουμε, θα έχουμε χάσει και αυτό το παιχνίδι.

 8. Ο/Η Soula λέει:

  Αν ο Αγιος Νικόλαος και η Ελούντα δεν επωφεληθούν των γυρισμάτων του βιβλίου η τοπική αυτοδιοικηση θα έχει πιστοποιήσει με χείριστο τρόπο την ανικανότητα της και οι επιχειρηματίες να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
  Από που νομίζουν ότι έγινε γνωστός ο Άγιος Νικόλαος το 70;
  Από τη λίμνη του;Από τα γυρίσματα του Disney..
  Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα..
  Όλοι αυτοδιοίκηση και ιδίωτες μπορούμε να βοηθήσουμε..
  Το δε δημοσίευμα-ανακοίνωση στην Ανατολή περί ακαταλληλότητας της Πλάκας και της Ελουντας λόγω ύπαρξης στοιχείων που μαρτυρούν τον συγχρονο τρόπο ζωής π.χ. επιγραφές νέον και κλιματιστικά ..είναι κουραφέξαλα και φτηνότατες δικαιολογίες
  μπροστά σε μία τόσο καλή ευκαιρία προβολής όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν τα γυρίσματα εδώ.Ας κατεβάσουμε το νέον για 3 μήνες ..και τι έγινε βρε αδερφέ;Λες και δε θα ξέρουμε ποιο μαγαζί είναι και τι φαγητό θα φάμε…
  Η λες και πρώτη φορά γίνονται σε σύγχρονο χρόνο γυρίσματα που αναφέρονται σε πολύ παλιότερη χρονική περίοδο ..
  Αναρωτίεμαι η συγγραφέας δεν έχει πάρει θέση;πως θα δεχθεί να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα και σε άλλο ΝΟΜΟ;Δεν βλέπει ότι μία μη ακριβής μεταφορά του βιβλίου της σε σήριαλ θα επηρεάσει και το ίδιο το έργο της ;
  Δηλαδή πώς αντίλαμβάνεται τα πράγματα τελικά ; Αυτό το έργο που μας έπεισε για την ευαισθησία του και την αισθησματισμό της ίδιας ξαφνικά γίνεται αντικείμενος μόνο οικονομικής συναλλαγής;;

 9. Ο/Η Νίκος λέει:

  Και εγώ παιδιά πιστεύω πως το σωστό έιναι να γυριστεί στα μέρη που πραγματικά συνέβησαν τα γεγονότα. Αυτό σημαίνει Πλάκα, Ελούντα, Άγιο Νικόλαο κλπ. Τα Χανιά είναι άσχετα της υποθέσεως. Τώρα γιατί τους ήρθε να το γυρίσουν στα Χανιά ένας Θεός το ξέρει.

 10. Ο/Η Χάρης λέει:

  Έτσι κι αλλιώς την μαγεία και την διέγερση της φαντασίας που
  προσφέρη το βιβλίο δεν πρόκητε να καταφέρει να περάσει ο σκηνοθέτης, για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν σέβεται την ιστορία και τα γεγονότα που μας μεταφέρει μέσω του μυθηστορίματος της η Victoria Hilsop. Προσωπικά δεν είμαι φίλος της τηλεόρασης και σε καμία περιπτώση δεν θα ήθελα να μεταλάξω τις εικόνες που μου έχουν τυπωθεί διαβάζοντας το βιβλίο! Πιστεύω οτι αν δώ τη σειρά γνωρίζοντας ότι δεν είναι γυρισμένη εκεί που αναφέρεται στο βιβλίο, το αποτέλεσμα θα είναι να μπώ κι εγώ στην διαδικασία που ήταν τόσα χρόνια η “Σοφία”, να προσπαθήσω δηλαδη να μην μιλάω για τίποτα…

 11. Ο/Η billy λέει:

  ξεριε κανεις ποτε θα βγουν τα αποτελεσματα για το casing που εγιμνε;

 12. Ο/Η manos λέει:

  Η ΣΕΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ-ΠΛΑΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΒΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ…ΚΑΙ ΑΛΗΘΗΝΗ…

 13. Ο/Η ΙΩΑΝΝΑ λέει:

  ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΤΕ;ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ’ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠ’ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠ’ΑΥΤΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ’ΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ,ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Κ.Α. ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ T.V. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μιχάλη δεν είναι το μόνο θέμα που ανέδειξες.Πολλά είναι και δυστυχώς κάποιοι δεν θέλανε να ακούγεται η φωνή σου γιατί δεν τους συνέφερε.Ένα μεγάλο μπράβο για την υπομονή σου και για όσα πρόσφερες στην πληροφορηση μας.Μακάρι να αρχίσεις πάλι με την ίδια ένταση να μας ενημερώνεις.

 15. Ο/Η kostis λέει:

  @ ΙΩΑΝΝΑ: Kαλό είναι να αποβάλουμε πλέον αυτή τη μιζέρια και τη ματαιοδοξία που μας χαρακτηρίζει.Τίποτα δεν μας αρέσει και όλο με κάποιον τα έχουμε σε αυτόν τον τόπο.
  Εμείς οι ίδιοι χαντακώνουμε αυτό το μέρος με τη γκρίνια μας σε ό,τι και να γίνει.Καλά να πάθουμε λοιπόν.
  Και δεν νομίζω πως είναι και τόσο τραγικό πια αυτό που έγινε με το νησί.Συμφωνώ για αυτό που λες σχετικά με την τηλεόραση ,αλλά κάποια πράγματα να τα επικροτούμε και να λέμε πάλι καλά.
  Είναι για εμάς μια ευκαιρία να αναδείξουμε αυτά τα τόσα όμορφα μέρη που κρύβουν μια ιστορία ,κρυμμένη τόσα χρόνια.
  Και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται είναι πολύ διακριτικός και σεβαστός για την ιστορία του νησιού.

 1. 2 Ιανουαρίου 2009

  […] Σε σειρά του MEGA "Το νησί"! (7) […]

 2. 5 Ιανουαρίου 2009

  […] Σε σειρά του MEGA "Το νησί"! (8) […]

 3. 25 Ιουλίου 2013

  […] Ανάρτηση με θέμα: “ Σε σειρά του MEGA “Το νησί!” ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.