Η νέα διαδικτυακή πύλη του δήμου Χανίων

Share

Μια από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιώ για την καθημερινή μου ενημέρωση είναι και το Portal Δήμος Χανίων.του CNA.
Εχοντας αρκετές φορές ασκήσει κριτική για τον τρόπο διαχείρισης στο Portal του Δήμου μας, μου τράβηξε την προσοχή η είδηση της παρουσίασης της νέας διαδικτυακής πύλης του δήμου Χανίων.
Κατά την επίσκεψη μου διαπίστωσα ότι περιλαμβάνει πληροφορίες για:

Το δήμο. Παρέχεται πλήρης πληροφόρηση για την οργάνωση του δήμου, τη Δημοτική Αρχή, τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, τις δημοτικές επιχειρήσεις, τα έργα του δήμου, καθώς και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με τις δημοτικές υπηρεσίες.
Την πόλη. Γίνεται ολοκληρωμένη παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της σύγχρονης πλευράς της πόλης. Υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, καθώς και τις οδούς, γεωγραφικές και ταξιδιωτικές πληροφορίες, πληροφοριακό υλικό για κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, χρήσιμα τηλέφωνα, χάρτες, φωτογραφίες κ. λπ.
Τις Υπηρεσίες. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει στη διάθεσή του, σε ψηφιακή μορφή, όλες τις αιτήσεις των υπηρεσιών του δήμου για να τις εκτυπώσει και να τις συμπληρώσει, προτού επισκεφθεί την αρμόδια υπηρεσία (125 διαφορετικά έντυπα αιτήσεων). Διαθέσιμες βρίσκονται και οι αποφάσεις του Δ.Σ. που μάλιστα περιλαμβάνουν ακόμα και κάποιες από το 1990.
Την επικαιρότητα. Υπάρχει καθημερινή ενημέρωση της δικτυακής πύλης από το προσωπικό του δήμου για όλα τα Δελτία Τύπου, για όλους τους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις με όλα τα συνημμένα έγγραφα, για διάφορα θέματα της τοπικής επικαιρότητας κ.α. Επιπλέον, υπάρχει πλήρης και ενημερωμένη ατζέντα με όλες τις εκδηλώσεις στην πόλη, τις προβολές των κινηματογράφων, καθώς και τις εφημερίες των φαρμακείων.

Αποτελεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη παρουσία με ένα τμήμα και στην Αγγλική, που με μέτρο και σοβαρότητα προσφέρει ενημέρωση και όχι προπαγάνδα…
Λογικό είναι να γίνονται και συγκρίσεις, που έμπρακτα αποδεικνύουν το χάσμα ανάμεσα στη λογική που επικρατεί στον δικός μας Δήμο σε σύγκριση με αλλού.
Για παράδειγμα, όταν εμείς
παραπέμπουμε σε πορνό1, αλλού παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της πόλης2. Οι σελίδες των Δημοτικών επιχειρήσεων ενημερώνονται[ 3.  ΔΗ|ΠΕ|Χ], όταν εδώ έχουν εγκαταλειφθεί3. Αλλη νοοτροπία, που δικαιολογεί γιατί μένουμε ουραγοί.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.