Ελεγχος Επιφανειών για τα Τέλη

Share

Σε συνέχεια της απόφασης ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων[1. Κόντρα για τα τέλη], ο Δήμος προχώρησε ήδη (όπως δηλώνει) στον έλεγχο και των ιδιωτών[2. Ελεγχος Επιφανειών για τα Τέλη]:

Οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν το τελευταίο διάστημα σε έλεγχο των επιφανειών ώστε οι πολίτες να πληρώνουν το ανάλογο για τα τέλη Καθαριότητας και φωτισμού. Από τις διασταυρώσεις των πρώτων στοιχείων διαπιστώθηκαν αποκλίσεις με αποτέλεσμα ορισμένοι να φοροδιαφεύγουν σε βάρος των Οικονομικών του Δήμου και των συνεπών πολιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ο νόμος ορίζει να ζητείται υπεύθυνη δήλωση από τον Μηχανικό των κτιριακών εγκαταστάσεων και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει απόκλιση στα τετραγωνικά θα αναζητούνται τα τέλη και για την τελευταία πενταετία. Δηλαδή θα καλούνται να πληρώσουν τα τέλη που απέφυγαν. Αυτό αποτελεί ένα μέτρο Δικαίου και ισονομίας.
Άγιος Νικόλαος, Γραφείο Τύπου, 16/12/2008

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει ξεκινήσει κανένας έλεγχος και ψευδώς αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, γεγονός που μπορείτε να διαπιστώσετε και από το σχετικό απόσπασμα τοποθέτησης του Αντιδημάρχου κ. Αικατερινάκη, κατά την συνεδρίαση της 15/12/1008.

Το σημαντικότερο είναι πως το θέμα της συνεδρίασης αφορούμε μόνο τις επιχειρήσεις[3. Δημοτικό Συμβούλιο 15/12/2008], αλλά τελικά, χωρίς να είναι σαφές πουθενά από την πρόταση (η αναφορά ήταν ότι “θα επεκταθεί” μελλοντικά), διαπιστώνω από το Δελτίο Τύπου του Δήμου ότι επεκτάθηκε και στις κατοικίες.
Ετοιμαστείτε, εκτός τις αυξήσεις στα τέλη, να πληρώσετε αναδρομικά για μια πενταετία, για τυχόν αποκλίσεις που θα διαπιστωθούν.

Πάντως, μια και υπήρξε προβληματισμός για την μέθοδο ταχύτερης συγκέντρωσης των στοιχείων, εγώ ως κίνητρο, θα πρότεινα να γίνεται έκπτωση 10% σε όποιον καταδώσει τον γείτονα του και επειδή έρχονται Χριστούγεννα, να δίνεται ως δώρο στον καθένα και μια κουκούλα (είναι και της μόδας)…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ότι και να σχολιασει κανεις δεν οδηγει πουθενά. Ο κουνενάκης είναι ότι χειρότερο έχει τύχει μέχρι σημερα στον Άγιο Νικόλαο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.