Ποια τουριστική προβολή;

Share

Κοίταζα τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου (ο οποίος ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου) και διαπίστωσα ότι η «Δαπάνη για Τουριστική προβολή της πόλης – Διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης» ανέρχεται στο ποσόν των 45.000 ευρώ για το 2009, η «Δημιουργία διαφημιστικού υλικού για την Τουριστική προβολή της πόλης» στα 30.000 ευρώ και οι «Δαπάνες εκθέσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» 20.000 ευρώ.

Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω αφορά αυτό περί «της πόλης». Αν δεν κάνω λάθος, δεν είμαστε πόλη, αλλά Δήμος που έχει και άλλα διαμερίσματα που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό…

Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι πως από τα 2.719.200 ευρώ προβλεπόμενων εσόδων από «ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα», μόνο 95.000 ευρώ αφορούν προβολή. Τόσα λίγα, από τόσα πολλά έσοδα.

Το τρίτο που εντόπισα είναι πως μειώθηκε ο προϋπολογισμός για διαφήμιση στα ΜΜΕ (-10.000 ευρώ) και αυξήθηκε η συμμετοχή σε εκθέσεις (+18.000 ευρώ). Ισως γιατί είναι «αποτελεσματικότερο» να πηγαίνουν δωρεάν ταξίδια οι εκλεκτοί του ενός και του άλλου.

Θεωρώ πως είναι κοροϊδία κάτω από την ενότητα «Δημόσιες σχέσεις (Εξοδα εκθέσεων προβολής και διαφήμισης) με προϋπολογισμό 278.500 ευρώ, το ουσιαστικό κονδύλι που αφορά τον τουρισμό φτάνει μόλις τις 95.000 ευρώ. Που πάνε τα τέλη παρεπιδημούντων1;

Μπροστά μας έχουμε μια κρίση που θα έχει σαν αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στην τοπική οικονομία, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχεται2, από την μεγάλη μείωση του τουρισμού, και αντί να αυξήσουμε τα έξοδα προβολής, τα μειώνουμε.
Αν δεν
στηρίξουμε έμπρακτα τον τουρισμό, τότε μαζί με αυτόν θα καταρρεύσει και ο Δήμος. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με ευχολόγια και χρήση των ανταποδοτικών για άλλες ανάγκες. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Αναρωτιέμαι γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως ο προϋπολογισμός, δεν δημοσιοποιήθηκε σε φορείς και πολίτες αλλά παραμένει ακόμα και τώρα κρυφός;
Μέχρι πότε σοβαρά ζητήματα που  αφορούν όλους και όλες, θα συζητιούνται πίσω από τις πλάτες μας;

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ο δήμος μονο να εισπράττει θελει και δεν νοιάζεται καθόλου για τον τουρισμο.

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μας δουλεύουνε κανονικα. Ουτε 50.000 χιλαρικα για διαφήμιση και θελουνε να ρθει και κοσμος!!!!!

  ΣΚΕΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ

 3. Ο/Η Soula λέει:

  πολύ εύστοχες οι επισημάνσεις σας κ.Βασιλάκη. Μακάρι να είχαν γνώση και οι φύλακες ..

 1. 20 Δεκεμβρίου 2008

  […] Ποια τουριστική προβολή; […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.