Εκτίθεται ο Δήμος

Share

Στην προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων από την καταψήφιση της πρότασης1 για προσφυγή στο ΣΤΕ, αναρτήθηκε στο Portal του Δήμου2, η εισήγηση της επιτροπής που όρισε για το θέμα ο Δήμος.
Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται, παρουσιάζοντας μια πρόχειρη και μη τεκμηριωμένη αναφορά, που μάλιστα σε κάθε σημείο απαντήθηκε από την ακτομηχανικό που μελέτησε το έργο, χωρίς να υπάρξει αντίλογος;
Αν για κάποιο λόγο απορρίφθηκε η προσφυγή είναι γιατί δεν αποδείχθηκε ότι θα είναι βλαπτικές για το περιβάλλον οι επενδύσεις.

Πουθενά σε αυτές δεν υπάρχει ουσιαστική ένσταση για προβλήματα στο περιβάλλον. Υπάρχουν αναφορές για τη σκοπιμότητα, για τη λειτουργικότητα, για κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους, αλλά τίποτα που θα αποδείκνυε ότι οι μελέτες θα δημιουργήσουν πρόβλημα και ποιο θα είναι αυτό. Υποθέσεις βέβαια υπάρχουν, αλλά όχι σοβαρή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.

Μάλιστα,  η Αντιδήμαρχος στη σχετική συζήτηση στη Νομαρχία αποκαλύφθηκε ότι δεν προέταξε περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά τον ανταγωνισμό που θα προκαλούσε στη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος σε τοποθέτηση του, ιεράρχησε το θέμα του σεβασμού της (γνωμοδοτικής) απόφασης του Δήμου και όχι την ουσία του θέματος. Αν κατά την άποψη του οι γνωμοδοτήσεις πρέπει να γίνονται δεκτές, τότε κακώς και ο ίδιος αντιτίθεται σε επένδυση στη Μονή Τοπλού, μια και υπάρχουν θετικές γνωμοδοτήσεις Δήμων και Νομαρχίας. Δεν λειτουργεί αλά καρτ η δημοκρατία.

Κατανοώ απόλυτα τις ευαισθησίες μιας ομάδας συμπολιτών, τις οποίες μάλιστα τις συμεριζόμαστε σχεδόν όλοι. Να τονίσω ότι κανείς δεν θα ήθελε επενδύσεις που να βλάπτουν το περιβάλλον. Ομως αυτό πρέπει να αποδειχθεί εμπεριστατωμένα και όχι με υποθέσεις μιας επιτροπής που σχεδόν ολόκληρη δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Soula λέει:

  αυτό ειναι αστείο! θυμίζει τα μικρά παιδιά που όταν ζητανε κάτι από τη μαμα και τους λέει όχι τρεχουν στον μπαμπά !!!
  μήπως θα ζητήσει ο Δήμαρχος να γίνει και δημοψηφισμα;

 2. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Βλέπω ότι επαναλαμβάνει ο λόρδος το “επιχείρημα”
  ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική αυτοδιοίκηση.
  Λίγο καιρό πριν τον απασχολούσε το ζήτημα ότι δεν
  είναι ο απόλυτος “άρχων” της πόλης επειδή υπάρχει
  το λιμενικό ταμείο. Τελικά αυτό είναι το ζητούμενο,
  η εξουσιομανία ενός ανθρώπου; Στην μεν πρώτη φορά
  δεν απολαμβάνει την πλήρη εξουσία, στην δεύτερη δεν
  υπολογίζουν καθόλου την ήδη εξουσία που έχει.
  Στο τέλος βέβεα που θα διαλύσει ο δήμος την νύφη
  θα την πληρώσουν όπως πάντα τα κορόιδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.