Εκβιαστική λογική

Share

Το πρώτο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15/12/2008, είναι:

“Συζήτηση – απόφαση σχετικά με την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης μηχανικού των m2 της κτιριακής εγκατάστασης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων”.

Πριν μερικές βδομάδες είχα αναφερθεί στο θέμα με τα “Τέλη καθαριότητας στις εποχικές επιχειρήσεις”1. Τώρα βλέπω, ότι η πρώτη πρόταση που έγινε προκειμένου να “πιεστούν” όσοι ζητούν την εξαίρεσή τους από την καταβολή τελών, κατά τη διάρκεια της νεκρής περιόδου, να μπαίνει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, η πρόταση ανέφερε:

1. Ζητούμε από τα ξενοδοχεία υπεύθυνη δήλωση για τα πραγματικά τετραγωνικά με τα οποία γίνεται η χρέωση. Η εμπειρία δείχνει ότι οι περισσότεροι αποφεύγουν να μας ενημερώσουν…

Πιστεύω ότι αυτό δρα εκβιαστικά προς τις επιχειρήσεις, που όπως καταλαβαίνετε ακόμα και ένα τετραγωνικό να θεωρείται αυθαίρετο, λογικό είναι ο κάθε μηχανικός να μη βάζει την υπογραφή του. Στην περίπτωση δε που κάποιος υπογράψει με τις όποιες υπερβάσεις, τότε κανείς δεν ξέρει που μπορούν να καταλήξουν και τι συνέπειες μπορεί να έχουν για την κάθε επιχείρηση…

Την ίδια στιγμή σε μια αντιφατική συμπεριφορά, ζητείται η στήριξη των εποχιακών επιχειρήσεων. Προφανώς στη λογική των εμπνευστών αυτής της στάσης, η όποια στήριξη πρέπει να γίνει απ’ όλους τους άλλους εκτός από τους Δήμους.
Νομίζω ότι οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει με μεγαλύτερη σοβαρότητα να αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα. Μέσα από διάλογο και όχι εκβιαστικές λογικές.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 17 Δεκεμβρίου 2008

    […] Εκβιαστική λογική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.